Українська правда

Ломаченко готовий битися на "турнірі чемпіонів"

Сергей Шемшученко — 5 липня 2014, 10:16

Український чемпіон світу WBO в напівлегкій вазі Василь Ломаченко (2-1, 1 КО) готовий взяти участь в турнірі чемпіонів, який промоутерська компанія Top Rank хоче влаштувати в цьому/наступному році.

Зазначимо, що на контракті з компанією також інші володарі титулів в цій категорії: Ноніто Донейр ("суперчемпіон" WBA), Ніколас Волтерс ("звичайний" чемпіон WBA) і Євгеній Градович (IBF).

"Було цікаво почути про цю ідею від Top Rank. На мою думку, в професійному боксі має бути один єдиний чемпіонський пояс, - цитує Ломаченко Boxingscene. - На Олімпіадах і чемпіонатах світу за перемогу борються по 60-70 боксерів. Розумію, що в профібоксі це неможливо, тому що поєдинки складаються з 12-ти раундів. Але подібні турніри можна проводити впродовж 1-1,5 року.

Загалом, це було б цікаво. Зараз я по факту чемпіон світу, проте сам себе таким не вважаю. Я побив боксера (Гері Расселла - прим. vRINGe), який ніколи не бився з топовими бійцями. Вважати себе найкращим можна лише, ставши абсолютним чемпіоном світу, - цитує українця vringe.com.