Українська правда

У побоїщі між Ріосом і Чавесом перемога дісталася Брендону завдяки дискваліфікації Дієго

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2014, 11:56

Колишній "тимчасовий" чемпіон світу за версією WBA у напівсередній вазі (до 66,7 кг) Дієго Габріель Чавес (23-2, 19 КО) з Аргентини провів поєдинок з американським екс-чемпіоном-легковаговиком Брендоном Ріосом (32-2-1, 23 KO).

Перший вирішив не особливо налягати на класичний бокс, а віддав перевагу "рубатися", чим порадував любителів брутальних боксерських бійок.

Досить "брудне" побоїще, у якому обидва не соромилися перевіряти свої голови та тулуби на міцність, а перемоги по раундах йшли у залік то одному, то іншому бійцеві, могло стати одним з кращих у цьому році, якби не втручання рефері у середині 9-го раунду.

Після численних попереджень по ходу бою Вік Дракулич, углядівши чергове захоплення голови супротивника й удар ліктем нишком у виконанні Чавеса, дав відмашку, дискваліфікувавши бійця.

У 3-му раунді Дієго був оштрафований за те ж порушення, хоча його кут намагався оскаржити рішення рефері, аргументуючи це тим, що Ріос постійно йшов вперед головою і міг нанести травму їхньому боксеру.

У 5-му Дракулич зняв очко і з Брендона: причина - кидок супротивника на настил рингу. Ріос ледь не повторив свій "подвиг" і в 6-й трихвилинці, але у 8-му раунді не уникнув ще одного штрафу за продовження бійки після команди зупинитися.

Після того, як бій був зупинений, команди боксерів змушені були оперативно розтягнути їх по своїх кутках, адже Ріос рвався у бійку і після фінального вердикту, стверджує vringe.com.