Головне

Кличко: Сподіваюся, моя мрія битися у Києві стане реальністю

20.01.2015 16:20 663 0
Кличко: Сподіваюся, моя мрія битися у Києві стане реальністю

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBО, IBO та журналу "The Ring Magazine" вперше повернувся в Україну після народження первістка.

Опісля Володимир Кличко оцінив реальність проведення свого бою у Києві та розповів, кого хотів би бачити у суперниках.

- Чи вдалося домовитися про бій з Дженнінгсом?

- Майже напевно, що мій наступний бій відбудеться саме з Дженнінгсом, 25 квітня у Нью-Йорку. Цього суперника, який не має поки поразок, хоче бачити канал НВО, з яким у мене угода на три бої.

- Які були труднощі у переговорах?

- Промоутер Дженнінгса був Гері Шоу, але буквально кілька тижнів тому він продав свою компанію реперу Джей-Зі. У нього абсолютно інше уявлення та ведення бізнесу, і за ним - остаточне слово. А Шоу, хоч і залишився у компанії, але тепер є не власником, а підлеглим. У якийсь момент наші переговори зупинилися, і ми вже думали перемикатися на Тайсона Ф'юрі чи Шеннона Бріггса. Але в Америці великий інтерес саме до бою з Дженнінгсом, тому, думаю, наш бій відбудеться.

- Ваш менеджер Бернд Бенте говорив, що якщо не вийде з Дженнінгсом у Нью-Йорку, буде бій 25 квітня з Бріггсом у Мюнхені. Бріггс настільки нецікавий каналу НВО, що бій довелося б перенести з Америки до Європи?

- Вірно. Тоді буде без НВО. Вони можуть певною мірою диктувати мені умови, але не можуть перегинати палицю. Цей захист титулів для мене вільний, я можу сам вибирати собі суперника.

- А кого з суперників, окрім Дженнінгса, хотіли б бачити в НВО?

- Тайсона Ф'юрі. Тому ми перебуваємо у контакті і з його командою.

- Розглядався варіант: 25 квітня, Нью-Йорк, Ф'юрі?

- Ні, у Нью-Йорку цього бою не буде. Справа у тому, що обидві арени міста, здатні прийняти бокс, - старий Медісон Сквер Гарден і новий Барклайс Сентер, - вміщають близько 20 тисяч. І там сумніваються, що квитки на бій двох європейців - Кличка та Ф'юрі - розкуповуватимуться як треба. Їм легше зробити рейтинги, коли виступає американський спортсмен. А для глядачів у Німеччині, за великим рахунком, все одно, хто буде суперником Кличка, там інтерес гарантований, і квитки будуть розкуплені.

- Ваш перший бій у 2015-му намічений на квітень, виходить, Ви у цьому році вийдете у ринг, можливо, лише два рази?

- Ну а як ви уявляєте? Поки домовишся з НВО, з RTL, потім з аренами, однією, іншою, у цей час промоутери продають свої компанії, потенційні суперники вирішують свої питання з промоутерами, про свої домагання заявляють офіційні претенденти, ти починаєш домовлятися з усіма боксерськими федераціями... Жах! Поки складеш усі ці складові, йдуть місяці. Не дарма кажуть, що для боксера хороший юрист важливіший за хорошого тренера.

- Ваш пріоритет на 2015 рік - повернути у родину пояс WBC, яким володів Віталій?

- Я вітаю Деонтея Вайлдера, який виграв у Стіверна та завоював пояс WBC. Він - талановитий боксер, сподіваюся, ми зустрінемося в об'єднавчому поєдинку. Але якщо Вайлдер і його промоутер Ел Хеймон будуть ставити нереальні умови, і через це провести бій не вдасться - що робити, се ля ві. У будь-якому випадку, Вайлдеру, щоб стати чемпіоном світу, а не просто чемпіоном WBC, доведеться зустрітися зі мною.

- Наскільки реальним у цьому році є Ваш бій у Києві?

- Теоретично це реально, практично - не так просто. Якщо він буде, то тільки на Олімпійському, відкритому стадіоні, а значить, потрібно вкластися у теплу пору року... Мій перший та останній бій у Києві був у 1998-му і закінчився першою для мене поразкою на професійному рингу. Зараз у мене величезне бажання написати у Києві нову сторінку своєї кар'єри. Сподіваюся, ця моя мрія, як і інші, стане реальністю.

- Ви нещодавно сказали, що не будете давати коментарі щодо майбутнього весілля з Хейден. Чому?

- Поки в Україні йде війна, питання з весіллям неактуальне. Звичайно, можна провести церемонію, все можна, але у багатьох людей, яких ми хочемо запросити, зараз є куди важливіші турботи. Поки на моїй Батьківщині немає миру, ми наше весілля відкладемо. Так, є певна логіка: спочатку весілля - потім дитина. У нас з Хейден народилася донька, ми не у шлюбі - нічого страшного! Наші відносини тільки зміцнюються, тепер ми з нею пов'язані до кінця наших днів.

sport.segodnya.ua

Коментарі ()