Головне

Берінчик шантажує "Отаманів" грошима

22.01.2015 18:24 786 0

Срібний призер Ігор у Лондоні Денис Берінчик звинувачує Федерацію у тому, що йому "вставляють палки в колеса" і не дають здобути для України олімпійську ліцензію. Насправді, йдеться про те, що боксер хоче здобувати перепустку на Ігри за великі гроші, в рази більші, чим отримують його колеги. А Федерація не може їх платити.

Нагадаємо, скандал прогримів перед початком сезону у WSB. Українські отамани перед стартом змагань заявили, що їм не вдалося домовитися із Денисом Берінчиком, а тому він не виступатиме за наш клуб. Сам боксер відразу заговорив про змову проти нього, про те, що "йому Федерація вставляє палки в колеса".

Як стало відомо Чемпіону із достовірних джерел, вся справа в грошах, точніше – у фінансових запитах Берінчика. Денис епатажний боксер, його виходи у ринг перед боями в WSB були яскравими, він полюбляв експлуатувати образ козака. Берінчик називав себе патріотом, але здобувати ліцензію на Ігри, щоби там прославити свою батьківщину, на таких же умовах, що і інші українські боксери, він не хоче. Берінчик у переговорах із Отаманами висунув умову: зарплата 5 тисяч доларів плюс 4 тисячі за кожну перемогу. Також він вимагав і чималу зарплату для свого тренера, який не увійшов в тренерський штаб "Отаманів".

Інші лідери Отаманів отримують у 2,5 рази менше. У боксерів, що не входять до когорти перших номерів, платня значно-значно менша. Тому, перед керівництвом "Отаманів" повстала дилема: піти на вимоги Берінчика і ризикнути зіпсувати мікроклімат в команді (інші провідні боксери навряд чи спокійно відреагували на те, що їх не так цінять, як Дениса). Чи потратити ті гроші на молодь. За ті гроші, які просив Берінчик, можна платити зарплату 10 боксерам, яких можна назвати "третіми" номерами і таким чином, працювати на перспективу.

До цього варто додати, що Берінчик вважає, що його попередні заслуги, дають йому чимало привілеїв. Скажімо, командні тренувальні збори він ігнорує. Це не могло не позначитися на його виступах і на останніх двох чемпіонатах України він перемагав у дуже суперечливих поєдинках. Зважаючи на це, те, що Берінчик не виступатиме за Отаманів", навряд чи суттєво позначиться на виступах команди в WSB.

Коментарі ()