Головне

Кличка виключили з рейтингу IBF

05.01.2016 09:42 507 0

Міжнародна боксерська федерація (IBF) оприлюднила свої оновлені рейтинги у всіх 17-ти вагових категоріях.

Найцікавіші зміни відбулися у рейтингу боксерів суперважкої ваги. З рейтингу IBF був виключений колишній чемпіон світу за версіями IBF, WBA, WBO й IBO українець Володимир Кличко, який у попередньому рейтингу займав третю позицію.

Але тут жодних змов проти Кличка шукати не варто - Володимир уже офіційно заявив, що скористається опцією у контракті на матч-реванш з чемпіоном світу за версіями WBA, WBO й IBO британцем Тайсоном Ф'юрі.

І будь-який результат цього бою унеможливлює перебування Кличко у рейтингу IBF. Перемога у матчі-реванші з Ф'юрі буде означати, що Володимир стане чемпіоном світу за іншими версіями, а чемпіони світу не можуть бути у рейтингу інших боксерських організацій.

Набагато цікавіші інші зміни, які відбулися у рейтингу IBF серед боксерів суперважкої ваги, а саме стрибки британця Ентоні Джошуа та камерунця Карлоса Такама відразу на 4 позиції, інформує boxingnews.com.ua.

Джошуа після ефектної перемоги над своїм небитих раніше співвітчизником Ділліаном Вайтом піднявся з 8-го на 4-й рядок рейтингу, а Такам після перемоги одноголосним рішенням над бразильцем Джорджем Аріасом піднявся з 9-го на 5-й.

Це дуже важливі зміни, і ось чому: 16 січня у поєдинку за вакантний титул IBF битимуться Чарльз Мартін і В'ячеслав Глазков, і тільки вони знаходяться у рейтингу IBF на вищих позиціях, ніж Джошуа і Такам.

Тому дуже ймовірно, що після бою Мартін - Глазков IBF санкціонує бій Джошуа - Такам, як поєдинок за звання офіційного претендента на титул. Не виключено, що дане рішення IBF буде прийняте у найближчі дні.

Ентоні Джошуа. Світлина Reuters
Коментарі ()