Головне

Постол: Хочу побажати українському народу в новому році миру і здоров'я

05.01.2016 15:37 511 0
Постол: Хочу побажати українському народу в новому році миру і здоров'я

Чемпіон світу за версією WBC в суперлегкій вазі вазі Віктор Постол (28-0, 12 КО) в інтерв'ю журналу XXL розповів про свою кар'єру, життя і про бажання в новому році.

- Чому Ви пішли в бокс? Чи ходили в дитинстві ще в якісь спортивні секції?

- Боксом я почав займатися в 12 років, коли в моєму рідному селищі Велика Димерка відкрилася секція боксу. Я спробував, мені сподобалося і ось я вже 19 років у боксі. Іншими видами спорту я не займався, конкретно взявся за бокс.

- Як ставилися батьки до Ваших занять? Чи не відмовляли?

-Батьки не були проти. Батько, навпаки, завжди був "за", підтримував мене у цьому прагненні. Правда, на мої бої батьки не ходили. Раз мама була на боксі і після цього сказала, що більше не приїде, оскільки не може на це дивитися.

- У чому Ви бачите основну причину того, що в любительському боксі не вдалося добитися великих успіхів?

- Складно сказати, у нас була дуже сильна команда, я займав другі, треті місця. Різні були чинники. Напевно мені ближче все таки професійний бокс.

- Чому, прийнявши рішення перейти в професійний бокс, Ви залишилися в Україні? Як почалася Ваша співпраця з Elite Boxing Promotion?

- У 2007 році я вирішив зав'язати з аматорським боксом. Поїхати на Чемпіонити світу та Європи не вдалося, щоб виграти ліцензію, а ще чотири роки чекати не хотів, адже року йдуть. У США їхати не хотілося, адже для цього потрібно було знати, до кого туди їхати. А їхати, не знаючи куди, я не ризикнув. Провів пару поєдинків у Києві, випадково потрапив в зал до Черновецького Степана Леонідовича. Він побачив мене, запропонував бій, я його виграв, підписали контракт. Вже 7 років я в компанії, я йому дуже вдячний, адже в мене є все: хороша команда в Україні, в Америці, кращі тренери.

- У 2015 році ви стали чемпіоном світу. У який момент підготовки до бою з Матіссе Ви зрозуміли, що можете перемогти аргентинця?

- Після процедури офіційного зважування проходить вибір рукавичок для бою. Виробники, моделі вибираються заздалегідь. Я завжди боксував у мексиканських "Everlast" і природно вибрав їх. Матіссе ж побачивши мої рукавички, змінив своє рішення і відсунувши убік свої, в яких, до речі, завжди боксував, несподівано для всіх вибрав такі ж як у мене. Тоді мій тренер Олександр Іванович Поліщук сказав, що все! він починає хвилюватися, "горіти". Тоді я зрозумів, що він зламаний.

- На бій Ваша команда вийшла в футболках "Моліться за Україну". Чия це була ідея?

- Це була ініціатива Степана Черновецького, його ідея. В України зараз важкі часи. Вся команда підтримала нас і це дуже приємно!

- До бою Фредді Роуч говорив, що Ви стаєте його улюбленим підопічним, а після бою видавав Вам компліменти в пресі. А що він сказав особисто Вам?

- Сказав, що я молодець, виконав роботу. Сказав, що був упевнений, що я стану чемпіоном, привітав мене.

- Чи знали Ви про те, як Вас готуються зустрічати в аеропорту? Які емоції ви відчули, коли побачили стільки людей?

- Я знав, що буде пару знайомих, преса, але не очікував побачити стільки людей. Було дуже приємно. Я тоді нічого не розумів, так як був після бою ще й важкий переліт позначався, а тут сотні вболівальників, всі вітають, качають. Дуже приємно.

- Коли прийшло усвідомлення того, що Ви стали чемпіоном світу?

- Ще в США після бою я їхав в готель і друзі запитували "ти хоч розумієш, що ти чемпіон світу?". Я ніби і розумів, але так якось все було сумбурно. Потім вже минуло кілька днів, подивився бій, прокрутив в голові деякі моменти і тоді вже зрозумів, що я - чемпіон.

- Скільки разів переглядали бій?

- Бій з Матіссе переглядав тричі.

- Який найкращий подарунок або поздоровлення з перемогою ви отримали?

- Подарунків було багато, складно виділити. Знаєте, напевно, найкращий подарунок, коли в тебе вірять.

- Якби ви зловили золоту рибку, які б три бажання їй загадали?

- Перше моє бажання було стати чемпіоном світу, і воно здійснилося. Є ще два бажання, але поки вони не здійснилися, так що я не хотів би їх називати.

- Що Ви загадували на минулий Новий рік і чи збулося бажання?

- Торішнє бажання збулося - хотів стати чемпіоном світу. У цьому хочу вдало захистити пояс, також хочу зустрітися з Теренсом Кроуфордом і відібрати у нього пояс чемпіона світу за версією WBO.

- Що Ви побажаєте на цей рік любителям спорту і просто українцям?

- Любителям спорту і спортсменам хочу побажати спортивного здоров'я, перемог, завжди йти вперед, не опускати руки, не зупинятися на досягнутому. Українському народу, всім нам, хочеться побажати миру, тепла, всіх благ, звичайно ж, здоров'я, щоб у наступному новому році у нас все було легко і просто.

Boxnews.com.ua за матеріалами ХХL.

Коментарі ()