Головне

Берінчик: Усі мої родичі зараз у Краснодоні, що у Луганській області

14.04.2016 10:15 1557 0
Берінчик: Усі мої родичі зараз у Краснодоні, що у Луганській області

Один із найтитулованіших українських боксерів у любителях Денис Берінчик (3-0, 2 КО) готується до чергового поєдинку у профі, наміченого на 23 квітня. Для Дениса це буде лише четвертий бій за час виступів у професіоналах.

Після того, як травмувався Олександр Усик, саме Денис став хедлайнером шоу, організованого К2 Promotions у Києві.

Наразі боксер проводить останній етап підготовки до бою, тож на інші справи часу практично не залишається. Ця розмова не стала винятком і відбулася під час процесу бинтування рук перед тренуванням...

- Підготовка відбувається за планом, - розпочав бесіду Денис. - Уже розпочався останній етап тренувального табору. От прямо зараз мотаємо бинтами руки перед спарингами. Кількість раундів спарингів не зменшуємо, навантажуючи себе по повній програмі.

- Скільки раундів на день відпрацьовуєш?

- Мало точно не буває. Усі вільні бої. Плюс спаринг-партнери постійно змінюються. Серед них є боксер з Івано-Франківська, ще два грузини. Тож спаринги даються дуже нелегко...

- Імена спаринг-партнерів розкриєш?

- Ой, та не проблема, просто їхні імена насправді важко вимовити (сміється).

 Світлини К2 Promotions

- Після відміни поєдинку Олександра Усика ти став хедлайнером боксерського шоу. Відчуваєш тягар відповідальності, додаткове хвилювання?

- Абсолютно ні. Навпаки, постараюся зробити ще більше у рингу, ніж від мене очікують вболівальники.

- Твій бій буде центральною подією вечора, а прізвища опонента ми досі не знаємо... (розмова відбулася ще до того, як було оголошено, що Денис вийде проти аргентинця Еміліано Мартіна Гарсії (12-0, 10 КО) на прізвисько "Pac Man", - прим. Чемпіона)

- Це для вас він не був відомий, для широкого загалу. А для нас він був відомий уже впродовж останнього місяця. Ми знали, хто вийде проти мене у ринг, як його звати. Безперечно, передивилися його бої та цілеспрямовано готувалися. Він, можна так сказати, неофіційно погодився на бій, тож ми вирішили його не показувати на загал.

- У соціальних мережах з’явилося фото Олександра Усика, який після відміни бою через травму приходив до вас на тренування. Як там у нього настрій?

- Я думаю, то більше до Саші питання. Але з того, що я бачив, у нього абсолютно нормальний настрій. Він старається не хвилюватися через відміну поєдинку. Зрештою, судячи з фото в інтернеті, зокрема в Інстаграмі, можна зробити висновок, що настрій у нього чудовий. Він - адекватний хлопець. Нормально поставився до скасування бою. І зараз проходить курс реабілітації.

 

- В Усика на цей рік намічений бій за звання чемпіона світу. А у тебе є приблизний попередній план розвитку кар’єри, скажімо, на найближчий рік?

- Чогось такого конкретного сказати не можу. Бо не знаю графіку проведення турнірів і шоу К2 Promotions. Тож, коли, з ким і при якій нагоді наступного разу вийду в ринг, я не знаю.

- Добре, а як сам відчуваєш? Коли будеш готовий вийти на бій за звання чемпіона світу?

- Думаю, що до цього треба йти поступово. Ми поки не боксували навіть вісім раундів, тож про чемпіонський бій говорити ще занадто рано. Зараз, до того ж, змінюється вагова категорія (Денис опускається із суперлегкої до легкої категорії, - прим. авт.). Зараз проведу шість раундів у новій ваговій категорії. Потім спробую перейти на вісім. Згодом потрібно пройти 10-раундовий бій. І вже аж після цього можна говорити про титульні поєдинки. Адже я не можу відразу стрибнути із шести- на дванадцятираундовий бій.

- До речі, за ситуацією у своїй категорії слідкуєш? Наприклад, за топ-боями чемпіонів світу...

- Та от буквально місяць тому перейшов в іншу вагову категорію, тож навіть не встиг ознайомитися, що там зараз і як. Професіональний бокс диктує свої правила. Там чемпіон на чемпіоні, тож я поки що не до розібрався у ситуації.

- Дозволь з теми професіоналів перейти на тему любителів. За кілька місяців стартує Олімпіада у Ріо. Слідкуватимеш за нею?

- Звичайно, що слідкуватиму.

- Зараз розгорілися дискусії стосовно можливої участі профі на Олімпіаді. Володимир Кличко хоче виступити, Усик вважає, що професіоналам на Іграх на місце. Твоя думка з цього приводу...

- Професіонали повинні виступати у професіональному рингу та спорті. А любителі - це любителі. Ці два види боксу суттєво відрізняються один від одного.

- Але якби тобі надійшла пропозиція прямо зараз виступити у Ріо. Відмовишся?

- Я відмовився від виступів на Олімпіаді, коли влітку минулого року підписав контракт із професійною промоутерською компанією.

 

- 23 квітня ти вийдеш у ринг у Києві. А на Луганщині, звідки ти родом, зараз йде війна...

- Там залишилася вся моя родина. Усі родичі-Берінчики зараз у Краснодоні, що у Луганській області. Всі вони зараз заручники ситуації. Я допомагаю їм, як тільки можу. Вони ж дивляться всі мої бої...

- Тобі вдається туди навідуватися?

- Ні, я банально не маю коли. Весь час на тренуваннях, готуюся до поєдинків... Вибачте, мушу завершувати інтерв’ю. Я вже забинтував свої руки, тож треба йти на розминку перед спарингами.

Коментарі ()