Головне

Буценко вийшов у фінал турніру в Баку, вигравши в олімпійського чемпіона

25.06.2016 14:25 1185 0

Український боксер Микола Буценко пробився у фінал у ваговій категорії 56 кг на кваліфікаційному олімпійському турнірі в столиці Азербайджану, Баку.

У півфінальному поєдинку Буценко переміг кубинця Робейсі Раміреса, Олімпійського чемпіона Ігр - 2012. В усіх трьох раундах судді віддали перевагу українцеві з однаковим рахунком 29:28.

У фінальному поєдинку Микола зустрінеться з представником Монголії Цендбаатаром Ерденебатом. 

Ще один українець Олександр Хижняк у вазі 81 кг вже точно не потрапляє на Олімпійські Ігри. Його теоретичний шанс зник, коли його кривдник в чвертьфіналі білорус Михайло Даугалявец програв Сержу Мішелю з Німеччини 0:3.

За регламентом змагань, ліцензії на кваліфікаційному турнірі у категоріях 56 і 81 кг отримують п'ять найкращих боксерів змагань - тобто, півфіналісти, а п'ята ліцензія дістається тому, хто програв переможцеві. Білорус не виграв турнір, і Хижняк залишився без ліцензії.

Нагадаємо, на початку липня в Каракасі, Венесуела, пройде вже останній кваліфікаційний турнір на Ігри в Ріо, пише xsport.ua.

На нього у складі української збірної поїде один з її лідерів Геворг Манукян у вазі до 90 кг, який не бере участі в турнірі у Баку із-за політичної напруженості між Азербайджаном і його історичною батьківщиною - Вірменією.

Раніше повідомлялося, що олімпійські ліцензії на Олімпіаду в Ріо виграли Дмитро Митрофанов та Микола Буценко.

Коментарі ()