Головне

На домашньому чемпіонаті Європи з боксу Україна здобула три золота, одне срібло та дві бронзи

24.06.2017 20:35 3247 0
На домашньому чемпіонаті Європи з боксу Україна здобула три золота, одне срібло та дві бронзи

Трьома золотими нагородами, однією срібною та двома бронзовими завершився для України домашній чемпіонат Європи-2017 з боксу, який приймав Харків.

Новими чемпіонами континенту стали Юрій Шестак, Олександр Хижняк і Віктор Вихрист. Титул віце-чемпіона на рахунку Миколи Буценка. Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов стали бронзовими призерами напередодні.

Шестак у фіналі турніру 2017 року у Харкові український боксер виявився сильнішим за Габіла Мамедова з Росії.

Якщо брати перший раунд, то він пройшов переважно у рівній боротьбі, але перевагою все ж володів наш співвітчизник, незважаючи на те, що гість із сусідньої держави був дещо влучнішим.

У другому відрізку Шестак у певний момент заволодів тотальною ініціативою, під час якої серйозно струсонув суперника. Але Юрій пішов у непотрібну "рубку", отримав кілька ударів, і рефері відрахував йому нокдаун.

На вирішальний раунд Юрій вийшов зарядженим. Допомагали і трибуни, які активно підтримували свого співвітчизника. З плином часу ставало зрозуміло, що Шестак повинен виграти цей бій. Українець, до речі, побував на настилі рингу, але нокдауну не було, адже його підштовхнув суперник.

Вирок суддів - 4:1 на користь Шестака, який і став чемпіоном Європи на домашньому турнірі.

Хижняк у фіналі українець просто знищив свого суперника - Камрана Шахсуварли з Азербайджану.

Українець надзвичайно активно почав цей поєдинок, з перших же секунд притиснувши суперника до канатів. Рефері у середині першого раунду навіть відрахував нокдаун. А на останніх секундах все того ж першого раунду Шахсуварли відрахували і другий нокдаун. Але вони обидва були доволі легкими, тому суперник продовжив бій.

На старті другого відрізку Хижняк добряче поганяв візаві по всьому квадрату рингу. Камран намагався атакувати нашого співвітчизника час від часу, проте ці всі удари приходилися у рукавички Олександра.

Перед третім раундом Шахсуварли виглядав приречено. Було зрозуміло, що він зможе виграти цей бій тільки нокаутом, якого, звичайно ж, не сталося. Хижняк записав собі в актив і третій раунд, постійно пресингуючи азербайджанця та бомбардуючи його великою кількістю ударів.

Беззаперечна перемога українця - 5:0 (один з суддів віддав українцю перевагу з рахунком 30:24!). І Олександр Хижняк здобув золоту медаль домашнього чемпіонату Європи з боксу.

Вихрист у фіналі турніру не залишив шансів Фрезеру Едварду Кларку з Англії

Боксери почали бій обережно, тримаючись один від одного на дистанції витягнутих рук. Вихрист зайняв центр рингу, диктуючи умови супернику. Той був не проти. При цьому точно визначити, кому віддадуть перевагу судді у першому раунді, було важко.

На старті другого відтинку бою Віктор провів кілька хороших і вдалих атак. Але в одному з епізодів пропустив, і далося взнаки старе розсічення над лівим оком. Однак кров не заважала українцю продовжувати поєдинок. Щодо Кларка, то він отримав на свою адресу порцію свисту, бо двічі "губив" капу.

Під час перерви Вихристу спробували заклеїти розсічення. Загалом, ризикувати українцю не було сенсу, бо йому зобов'язані були віддавати перевагу на записках.

Віктор вдало провів у третій раунд, активізувавшись на останній хвилині та струсонувши Едварда кілька разів. Після цього у суддів не було сумнівів щодо переможця - 5:0 на користь Вихриста. Який став чемпіоном Європи 2017 року.

Буценко у фіналі поступився англійцю Пітеру МакГрейлу.

У першому раунді спортсмени показали відкритий бокс з великою кількістю викинутих ударів, які час від часу досягали цілі як з боку одного, так і іншого.

Другий відрізок боксери провели менш активно, приділяючи увагу захисту. Буценко на правах господаря зайняв центр рингу, а англієць швидко рухався на ногах.

У третьому раунді Микола виглядав якимось втомленим, а англієць за рахунок роботи ніг інколи влучав у нашого співітчизника.

У підсумку думки суддів розділилися. Та все ж більшість з них побачила перемогу гостя з Туманного Альбіону - 3:2. Таким чином, Буценко став дворазовим срібним призером чемпіонатів Європи (перше він здобув у 2013 році у Мінську).

Збірна України стала першою у медальному заліку чемпіонату Європи. В активі українців три золота, одне срібло та дві бронзи. Друге місце зайняли росіяни (2-2-1), трійку кращих замкнули англійці (1-6-1).

На турнірі було розіграно 10 комплектів медалей.

Вагова категорія 46-49 кг

1. Васілій Єгоров (Росія)
2. Галал Яфай (Англія)
3. Євгеній Кармільчик (Білорусь) і Самуель Кармона (Іспанія)

Вагова категорія до 52 кг

1. Даніел Панев Асенов (Болгарія)
2. Ніалл Фаррелл (Англія)
3. Дмитро Замотаєв (Україна) та Брендан Ірвайн (Ірландія)

Вагова категорія до 56 кг

1. Пітер МакГрейл (Англія)
2. Микола Буценко (Україна)
3. Хосе Бротонс (Іспанія) та Курт Волкер (Ірландія)

Вагова категорія до 60 кг

1. Юрій Шестак (Україна)
2. Габіл Мамедов (Росія)
3. Калум Френч (Англія) та Павло Іщенко (Ізраїль)

Вагова категорія до 64 кг

1. Оганес Бочков (Вірменія)
2. Люк МакКормак (Англія)
3. Матеуш Польськи (Польща) й Евальдас Петраускас (Литва)

Вагова категорія до 69 кг

1. Абас Барау (Німеччина)
2. Пет МакКормак (Англія)
3. Євген Барабанов (Україна) та Васілій Белоус (Молдова)

Вагова категорія до 75 кг

1. Олександр Хижняк (Україна)
2. Камран Шахсуварли (Азербайджан)
3. Сальваторе Кавалларо (Італія) та Золтан Гарча (Угорщина)

Вагова категорія до 81 кг

1. Джозеф Ворд (Ірландія)
2. Муслім Гаджімагомедов (Росія)
3. Валентіно Манфредонія (Італія) та Дамір Плантич (Хорватія)

Вагова категорія до 91 кг

1. Євгєній Тіщенко (Росія)
2. Шиван Кларк (Англія)
3. Поль Омба Біонголо (Франція) та Рой Корвінг (Нідерланди)

Вагова категорія до +91 кг

1. Віктор Вихрист (Україна)
2. Фрезер Кларк (Англія)
3. Максім Бабанін (Росія) та Джамілі-Діні Абуду-Моіндзе (Франція)

Коментарі ()