Головне

Українець Сергій Белошеєв став чемпіоном світу зі швидких шашок

02.03.2009 11:34 378 0
Українець Сергій Белошеєв став чемпіоном світу зі швидких шашок

У Челябінську на чемпіонаті світу з шашок-64 - володарем золотої медалі став 23-річний український гросмейстер Сергій Белошеєв.

Українець зумів випередити відразу вісьмох наступних за ним росіян.

"Шкода, звичайно, що ми поступилися, - сказав керівник оргкомітету змагань Євген Ніколаєв. - Але Сергій, незважаючи на молодість, встиг вирости у великого майстра. Він перемагав на юніорських першостях, був бронзовим призером світових інтелектуальних ігор в Пекіні.

У Челябінську після завершенню основних змагань з швидких шашок, де на партію відводиться не більше 10 хвилин, відразу п'ять учасників показали абсолютно однаковий результат. І для визначення чемпіона і призерів їм довелося сьогодні проводити додаткову гру, яка теж принесла однакову кількість очок. Лише за додатковими показниками вперед вийшов наш гість з України".

Срібним призером став лідер світового рейтингу Володимир Єгоров, бронзовим - Дмитро Цінман. Напередодні завершилися змагання зі швидкої гри, в якій на партію відводиться лише три хвилини. Тут всі призові місця - у росіян. Чемпіоном став шестикратний чемпіон світу Гавриїл Колесов з Якутії. Срібло у Олега Дашкова з Самари, бронза у Дмитра Цінмана з Казані.

У понеділок майстри з 14 країн починають ігри за класичною програмою.

gazeta.ru

Коментарі ()