Головне

Росіяни дискваліфікували українського екс-чемпіона світу з шашок

07.11.2016 18:24 2851 0

Українського шашкіста Міжнародного гросмейстера Юрія Анікєєва дискваліфікували і не допускають до Чемпіонату Європи в Грузії.

На турнір, які стартує 9 листопада, спортсмен не потрапляє за полеміку в пресі, де він розмірковував про шляхи розвитку шашок-64.

У звіті про засідання Правління Міжнародної федерації шашок (IDF), яке відбулося 15 жовтня в Санкт-Петербурзі (Росія), зазначено:

"За підсумками розгляду заявок національних федерацій вирішено не допустити до участі в чемпіонаті Європи 2016 р Юрія Анікєєва (Україна) за багаторазові випадки публікації недостовірної інформації про діяльність IDF і висловлювань, що завдають шкоди її іміджу та іміджу шашок-64 в цілому.

Даний дисциплінарний захід має одноразовий характер. При повторенні порушень Кодексу етики IDF до Анікєєва можуть бути застосовані більш суворі заходи. При виконанні спортивних критеріїв і відсутності порушень Кодексу етики IDF Анікєєв в подальшому може претендувати на участь в офіційних змаганнях IDF (Чемпіонати світу і т.д.)", - йдеться в заяві IDF.

У федерації шашок України вважають, що відсторонення спортсмена - пряме порушення Європейської Конвенції про права людини (Стаття 10 Свобода висловлювань і слова), пише "УНІАН".

Також дану ситуацію прокоментував Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який впевнений, що дискваліфікація шашкістів Анікєєва - спортивний тероризм проросійського керівництва федерації.

Міністр впевнений, що зазначене рішення правління IDF є виключно політичним, бо кворум в правлінні складають росіяни (президент Володимир Лангін та ще 6 членів, у тому числі керівництво Федерації шашок Росії).

Жданов заявив, що у разі не допуску Юрія Анікєєва до участі у чемпіонаті Європи, Мінмолодьспорту підтримує позов Федерації шашок України щодо незаконних дій IDF до Вищого спортивного суду в Лозанні.

Коментарі ()