Головне

Іванчук: Перемога на Олімпіаді стимулює розвиток шахів в Україні

05.10.2010 18:30 468 0

Перемога, яку здобула збірна України на шаховій Олімпіаді 2010 року, має стати поштовхом до розвитку шахів в Україні.

Таку думку Василь Іванчук висловив офіційному сайту Федерації шахів Росії.

"Основним критерієм розподілу гравців української команди по дошках був рейтинг ФІДЕ. Мені запропонували першу дошку. Взагалі, у нас дуже дружна команда, всі доброзичливо ставляться один до одного. Турнірна боротьба була дуже напруженою, все вирішував останній тур. Це приємно, коли інтрига зберігається до кінця. Це справжній спорт, справжні емоції і справжня радість від перемоги", - сказав він.

"Я стежив по інтернету за ходом боротьби після власної останньої партії. Звичайно, я всією душею вболівав за те, щоб гравці, що залишилися з нашої команди зіграли як можна краще, але сам я нічого змінити вже не міг", - зазначив Іванчук.

"Поки пройшло ще дуже мало часу з моменту обрання нового президента ФШУ. Перемога збірної на Олімпіаді - це великий успіх, і я думаю, що завдяки цьому з'явиться стимул для розвитку шахів на Україні. Сподіваюся, у нас з'являться престижні турніри, можливо, навіть турніри рівня Лінареса, Вейк-ан-Зеє або Меморіалу Таля", - сказав українець.

"Якщо відновився б турнір "Аероссвіту" було б чудово. Форос - дивовижне місце", - додав він.

"У мене в зошиті записані конкретні суми преміальних за перемогу, але я, чесно кажучи, їх не пам'ятаю. Тому що поки медалі не були завойовані, я не вважав, що має сенс замислюватися про преміальні", - вважає Іванчук.

Запорукою своєї вдалої гри на першій дошці Іванчук назвав те, що він викладався повністю. Олімпіада у Ханти-Мансійську стала вже четвертою, де українець виборов "золото" у складі команди. Перші дві перемоги були здобуті зі збірною СРСР (1988, 1990), третя - з командою України (2004).

Коментарі ()