Головне

Шахісти хочуть, щоб до шкільної програми додали урок шахів

25.11.2016 14:06 570 0

Шахісти просять у Міністертва освіти України запровадити у школах урок шахів.

Про це розповіла Тетяна Костак, тренерка з шахів, зазначивши, що уроки шахів у початковій школі є важливим компонентом розвитку дитини.

"Я дуже хочу привернути увагу і міністра освіти, і міністра спорту, щоб вони закликали людей займатися шахами. На жаль, я цього поки що від них не бачу", - сказала вона.

"Спільно з нашими тренерами я пропоную запровадити у початковій шкільній програмі урок шахів. Ігрова форма навчання гри у шахи - це найкраща форма розвитку логіки", - додала Костак.

За її словами, було проведено дослідження у трьох школах, де протягом 4-х місяців спостерігали, як змінилися діти, які займаються шахами, передає hromadskeradio.org.

"Ми зробили висновки, що найкраще заняття шахами впливають на загальноосвітні школи, там, де діти мають більше часу займатись і брати участь у змаганнях, при цьому всі учасники експерименту знаходяться у межах успішності 8-12 балів", - пояснила вона.

"Ми порахували, що на школу потрібно обладнання на суму 15 тисяч гривень. Це демонстраційна дошка та комплекти шахів. Це не дуже затратний вид спорту, але він дає колосальну віддачу", - підсумувала Костак.

Коментарі ()