Головне

Марія Музичук пропустила командний ЧЄ через борги міністерства спорту

10.11.2017 16:56 1384 0

Екс-чемпіонка світу з шахів Марія Музичук пропустила командний чемпіонат Європи через борги, які перед нею мають у Міністерстві молоді та спорту.

Про це на прес-конференції повідомила мати шахістки, заслужений тренер України Наталя Музичук.

"Міністерство молоді та спорту України має борг перед Марією за матч проти Хоу Іфань, який відбувся у Львові (у березні 2016 року - ред.), - заявила вона.

Нагадаємо, що у Греції, де відбулися змагання, українська жіноча збірна зайняла третє місце.

"Якщо відверто, ми уже готові закрити очі на цей борг, тільки хочемо іншого ставлення до нас. Якщо в інших видах спорту, які не так прославляють Україну, як шахи, чиновники знаходять можливості покращити умови, то у шахах ситуація не найкраща. Марія й надалі буде грати за збірну України, однак ми хочемо, щоб нашим спортсменам створили належні умови для підготовки. На жаль, наші титуловані шахісти їздять на змагання за власні кошти", - додала Наталя Музичук. 

Тренер української шахістки навела приклад, розповівши, що дорогу на чемпіонат світу, який відбувся в Ірані спортсменці оплатили лише в один кінець, а також не доплатили добові.

"На жаль, за 25 днів, коли там була Анна до неї з міністерства молоді та спорту України навіть ніхто не зателефонував. За таке ставлення до спортсменів в іншій країні міністр спорту добровільно покинув би свою посаду", - вважає тренер. 

Ще одна проблема в тому, що у міністерстві усі проблеми перекидають на федерацію шахів, а там говорять, що в усіх проблемах винне міністерство. Не вкладається в голову те, що на чемпіонат світу в Сочі Марія їздила за власні кошти, а після перемоги на ньому отримала премію лише 25 тисяч гривень", - зазначила Наталя Музичук.

Нагадаємо, що Музичук втратила світову шахову корону в матчі з китаянкою Хоу Іфань.

Також повідомлялося, що на ЧЄ збірна Росії звинуватила українців та азербайджанців у договірній нічиїй.

Коментарі ()