Головне

Федір Ємельяненко: "Я для себе не розділяю Україну та Росію"

09.02.2010 15:21 275 0
Федір Ємельяненко: "Я для себе не розділяю Україну та Росію"

Приїзд до Києва чемпіона світу зі змішаних єдиноборств, уродженця Луганщини, Федора Ємельяненка визвав ажіотаж. На його прес-конференцію прийшли навіть починаючі українські бійці.

- Я радий, що нам вдалося приїхати сюди, до Києва, - взяв слово Федір. - Ми давно цього хотіли, але ніяк це нам не вдавалося. Дякую, що прийшли на прес-конференцію. Наразі перед нами стоїть завдання зробити цей вид спорту популярним в Україні, розвинути його і виховати чемпіонів.

- Федоре, Ви народилися в Україні, на Луганщині, проживаєте на Бєлгородщині, де багато етнічних українців. Що Ви відчуваєте зараз, коли приїхати до країни, де народилися?

- Народився я у Луганській області, у місті Рубіжне. От нещодавно був там, навідав бабусю та дідуся. Багато родичів там у мене. Яке моє ставлення? Я для себе не розділяю Україну та Росію. На той момент я народився у Радянському Союзі і кордонів між нами не було. Та і тепер для мене кордонів не існує.

- Коли Ви виходите на бій, складається таке враження, що Ви нічого не боїтеся. Федоре, покажіть, як виглядає Ваша злість?

- Багато хто запитує, як я з таким лицем виступаю у такому жорсткому виді спорту. А я не вважаю, що це жорстокий вид. Я вважаю, що люди, які жорстоко поводять себе у ринзі, шкодять цьому спорту. Це гарний вид спорту. Спорт має бути мирним і дружнім.

- Як відомо, Ви тренуєтеся у "спартанських" умовах у порівнянні із західними бійцями. У Вас є у планах будувати тренувальні бази?

- У Старому Осколі от побудували центр єдиноборств, який може приняти всіх бажаючих. А я не тренуюся у "спартанських" умовах. Просто достатньо тих умов, які є у кожному залі, щоб стати чемпіоном.

- Ви виступали як в Америці, так і в Японії. Де публіка Вам більше подобається?

- Різниця є. У Японії все виконується секунда в секунду: вихід, медогляд, зважування. Можна точно розрахувати о котрій вихід, о котрій виступ, щоб підготуватися. Публіка у Японії реагує на кожен рух: повна тиша на початку бою, взрив під час перемоги. В Америці все неорганізовано. Десять організаторів, і кожен не знає, що буде через 15 хвилин. Одного разу мені навіть довелося двічі розминатися, тому що вставили концерт рок-групи перед нашим виступом. І публіка в Америці себе вільно поводить.

- Федоре, плануєте Ви створити свою команду? І наскільки Вам цікава тренерська робота?

- Я можу хлопцям допомагати на тренуванні, показати прийоми. Але я не можу зараз тренувати, поки я виступаю. А щодо майбутнього, то я впевнений, що тренуватиму, передаватиму навички, робитиму майстер-класи.

Після цього чемпіон світу у важкій вазі у боях M-1 відправився на зустріч із фанами, роздавати автографи.

Уже після прес-конференції журналісту "Чемпіона" вдалося запитати президента Ліги змішаних єдиноборств Мікс-Файт "М-1 Україна" Дмитра Христюка, чи можливий показовий бій Федора Ємельяненка в Україні?

- Можливий. І не виключено, що навіть наприкінці 2010 року. Відбутися цей показовий бій може у межах фіналу "M-1 Selection Ukraine", який матиме місце у київському Палаці спорту.

- Про потенційного суперника наразі можна говорити?

- Ні. Поки він не відомий.

- Про можливість проведення такого бою Ви вже спілкувалися з президентом Всесвітньої Ліги "M-1 Global" Вадімом Фінкельштейном?

- Так. Але все залежатиме від календарного плану Федора. У цьому календарному році він планує 2-3 поєдинки.

Коментарі ()