Головне

Українська чемпіонка світу із сумо Давидко втекла у Росію

05.08.2016 10:19 34151 0

З України в Росію втекла ще одна спортсменка. Мова йде про першу в історії України чемпіонку світу із сумо Ольгу Давидко.

Про це розповів президент Федерації сумо України Сергій Коробко, передає "Експрес".

Зазначається, що коли збірна України приїхала у Монголію на чемпіонат світу, у складі збірної Росії команда побачила свою подругу.

"Так, Давидко вийшла на турнір у формі збірної Росії. Вона втекла від нас, продалась їм за пряник. Я, звісно, був у курсі цієї проблеми. Вона ж з Криму, і вже давно вважає себе росіянкою", - сказав він.

"Хотіла піти, але я попередив Міжнародну федерацію, що так просто піти не можна. Повинна бути або компенсація нашій федерації, або трирічний карантин для спортсменки. Я це все описав у листі", - додав Коробко.

 

Але, за словами президента Федерації сумо України, президент Всесвітньої федерації вже дуже старенький чоловік.

"Чи він щось недочув, недозрозумів - не знаю. Але Давидко вийшла у формі збірної Росії. Тобто дозвіл їй дали, а на нас не зважили. Зазнана вся, пихата, навіть з нами не привіталася. Зробила вигляд, що нас не знає", - зауважив він.

"І це при тому, що саме я привів її у спорт. Це я знайшов її на харківському вокзалі та запропонував спробувати свої сили у сумо. Ця зустріч кардинально змінила її життя, і ось така віддяка", - підсумував Коробко.

Зазначимо, що Давидко брала участь в одному з українських теле-шоу, де схудла майже на 100 кг.

 
Коментарі ()