Головне

Збірна України увійшла у топ-трійку чемпіонату світу-2016 з греплінгу

07.10.2016 16:48 350 0

Днями у Мінську завершився чемпіонат світу 2016 року з греплінгу серед дорослих та молоді.

За підсумками змагань доросла збірна України посіла третє загальнокомандне місце, а молодіжна команда - друге, інформує сайт Спортивного комітету України.

У турнірі No-Gi серед дорослих спортсменів українці двічі дісталися фінальної сутички, проте обидва рази поступилися представникам РФ.

Світлана Скрипник стала срібним призером у категорії 53 кг, а Максим Петренко - у 100 кг. Бронзу отримали Олена Ліснічук (58 кг), Тетяна Гринько (64 кг), Катерина Шакалова (71 кг), Ігор Філімонов (71 кг), Дмитро Неткачев (77 кг) та Віктор Матейко (+100 кг).

У Gi Україна має лише "бронзові" здобутки, якими можуть пишатися Тетяна Гринько (64 кг), Катерина Шакалова (71 кг) і Сергій Гавриш (92 кг).

Молодші спортсмени, від 12-ти до 19-ти років, поділені на свої вікові групи, разом вибороли 14 золотих відзнак у розділі No-Gi та 9 медалей найвищого ґатунку у Gi. А сума всіх нагород, здобутих нашими школярами, кадетами і юніорами, сягнула позначки 80.

На дорослій континентальній першості з греплінгу, яку цього літа приймав Рим, збірна України в обох розділах увійшла до трійки найсильніших.

Довідка. Греплінг - вид спортивного єдиноборства, у якому не наносять удари і не використовують зброю, а прагнуть закінчити поєдинок достроково, за допомогою больового або задушливого прийому. Також відмінною рисою греплінгу є форма: шорти і футболки з коротким чи довгим рукавом, які повинні повністю прилягати до тіла.

Світлина scu.org.ua
Коментарі ()