Головне

Українські каратисти вибороли 6 медалей на чемпіонаті Європи у Туреччині

09.05.2017 14:02 430 0

4-7 травня в турецькому місті Ізміт (регіон Коджаелі) пройшов 52-й чемпіонат Європи з карате.

Турецька арена виявилася надзвичайно щасливою для збірної України: наші каратисти стали головною сенсацією чемпіонату, виборовши 6 медалей та посівши 4-е місце у загальному заліку, інформує wkf.com.ua.

Це був перший чемпіонат континенту в олімпійському статусі карате, та його учасники змагались не лише за престижні європейські нагороди, але й за важливі рейтингові очки, необхідні для потрапляння на олімпійський турнір в Токіо 2020 року.    

В змаганнях взяли участь 490 спортсменів з 43 країн.

Турнір пройшов в спорткомплексі Sehit Recep Topaloglu Arena, що вміщує 5 тисяч глядацьких місць.

Збірна України створила справжню сенсацію та приголомшила спільноту європейського карате, здобувши 6 нагород різного ґатунку: 2 золоті, 1 срібну та 3 бронзові. Золото на рахунку Катерини Кривої (куміте, -50 кг) і жіночої команди куміте у складі: Катерина Крива, Аніта Серьогіна, Анжеліка Терлюга і Анастасія Мястковська. 

Срібну медаль виграв Станіслав Горуна (-75 кг). Бронзові нагороди в активі Анжеліки Терлюги (-55 кг), Аніти Серьогіної (-61 кг) та чоловічої команди куміте (Ігор Угніч, Валерій Чоботар, Андрій Торошанко, Станіслав Горуна, Костянтин Цимбал, Ярослав Горуна).

В підсумку збірна України посіла високе 4 загальнокомандне місце, пропустивши вперед лише визнаних грандів європейського карате – команди Туреччини, Іспанії та Італії, та випередивши такі провідні держави, як Франція, Хорватія, Азербайджан, Німеччина.

 
Світлина wkf.com.ua
Коментарі ()