Головне

Турецький гамбіт чехам. ВІДЕО

16.06.2008 00:22 656 0
Турецький гамбіт чехам. ВІДЕО

0:1

0:2

1:2

2:2

3:2

Збірна Чехії, виграючи з рахунком 2:0 у команди Туреччини, програла 2:3 і замість чвертьфіналу Євро-2008 поїде додому. Причому, пожертвували турки на останніх хвилинах своєю самовіддачею та силами, вирвавши перемогу в останні хвилини двобою.

До 75-ої хвилини обидві команди грали гранично обережно в захисті, але чехам вдалося забити два м`ячі. На 34-ій хвилині після пасу з правого флангу Григера, Коллер пробиває головою, і Волкан зачепив м"яч, але він від поперечки залітає у ворота.

Швидко поновити рівновагу туркам не вдалося, а чехи продовжували вести свою гру.

На початку другого тайму турки заволоділи перевагою, хоча до небезпечних моментів справа не доходила. На 62-ій хвилині Коллер не використав вихід сам на сам, пробивши поруч зі штангою воріт турків. А на 63-ій хвилині чехи знову забивають. Пас Сьонко з правого флангу і Плашил набігає і зходу пробиває у кут воріт Волкана - 2:0.

На 68-ій хвилині шанс відквитати один гол у Тунджая, але він з кількох метрів не зумів влучити у ворота Чеха. Міг поховати усі надії Туреччини на 71 хвилині Полак, коли після його удару м"яч влучає в штангу, і чех іде на добивання і пробиває головою, але Волкан бере м`яч.

Через 5-ть хвилин турки забивають. Алтинтоп відпасовує на Арда Турана, який з 14 метрів пробиває низом і м"яч від штанги залітає у ворота збірної Чехії.

На 87-ій хвилині Чех припускається чи не найбільшої помилки у своїй кар`єрі.  Подача Алтинтопа і Чех помиляється на виході, і Ніхат забиває у пусті ворота - 2:2.

Ще через дві хвилини турки нокаутують збірну Чехії. Янкуловскі втрачає м`яч і Ніхат вибіг сам на сам з Чехом і пробиває у верхній кут воріт команди Чехії - 3:2.

У додані арбітром 4 хвилини на полі було більше емоцій, ніж футболу. Спочатку вилучили голкіпера Туреччини Волкана за небезпчну гру, місце якого у воротах зайняв Тунджай, оскільки заміни вже були вичерпані. Щоправда, Тунджайу так і не довелося демонструвати свої воротарські здібності, так як чехи так і не зуміли зробити вирішального удару. В останні хвилини дві жовті картки отримали чехи і одну з них Барош, який примудрився це зробити навіть на лаві запасних.

Тепер у чвертьфіналі збірна Туреччини буде грати з переможцем групи В - Хорватією.

 ВНПМО
Португалія2015-36
Туреччина2015-56
Чехія1024-63
Швейцарія1023-33
Коментарі ()