Головне

Голландці зруйнували сподівання румунів на чвертьфінал. ВІДЕО

17.06.2008 23:50 560 0
Голландці зруйнували сподівання румунів на чвертьфінал. ВІДЕО
1-0

2-0

Щоб не залежати від другого матчу у цій групі, румунам треба було тільки вигравати. Збірна Нідерландів, як і за день до цього хорвати, випустила на поле дублюючий склад, а отже завдання румунів до певної міри полегшувалося.

Проте вже перші хвилини матчу показали, що навіть такий склад голландців здатен дати бій будь-якому супернику. Голландці міцно заволоділи м'ячем і намагалися до вірного розігрувати м'яч, закидаючи флангами, то Роббена, то Булахруза. Румуни ж навпаки тільки отримували м'яч довгою передачею відправляли вперед Муту чи Ніколіцу, який був активним на правому фланзі.

Перший небезпечний момент виник біля воріт голландців на 24 хвилині. Рац вкинув м'яч з ауту, Муту отримав його в штрафному спиною до воріт, розвернувся і пробив з лівого кута воротарського, але Булахруз вчасно підставив ногу.

Голландія відповіла дуплетом. Спочатку на 34 хвилині Булахруз отримав м'яч у розріз на правому фланзі, увійшов до штрафного, відкотив у центр штрафного на Хунтелаара, але той з вигідної позиції пробив вище воріт.

Трьома хвилинами пізніше той же Хунтелаар отримав м'яч спиною до воріт, перевів його у дотик на Роббена, який вийшов сам-на сам з воротарем і прокинув м'яч у бік лівого кута воріт, але той розминувся зі штангою на лічені сантиметри.

Під завісу тайму румуни знову мали шанс. Рац підключився лівим флангом, увійшов до штрафного відкотив м'яч від лицьової на лінію штрафного, Кодря пробив без перешкод, але вище воріт.

Тільки-но розпочалася друга половина, відповіли голландці. Хейтінга віддав пас від центральної лінії поля на ван Персі, той прийняв м'яч, прибрав Тамаша, пробив з розвороту з 8 метрів, Лобонт витіг м'яч з лівого від себе кута.

Надії румунів було зруйновано на 54 хвилині. Роббен вкотре пробіг лівим флангом, навісив, м'яч перелетів на інший фланг, звідти Афеллай прострелив у штрафний, Енгеллар п'ятою прокинув м'яч далі на Хунтелара, який з лінії воротарського прямо по центру переправив його у ворота.

Цей гол приголомшив румунів, адже до кінця матчу вони так і не змогли створити нічого схожого на гольовий момент.

А от голландці забили ще раз. На 87 хвилині Енгеллар навісив з центральної зони у штрафний, ван Персі отримав м'яч обіграв Контру і сильно пробив у ближній кут. 2:0 - і Голландія чекає матчу Росія - Швеція, у якому визначиться її суперник по чвертьфіналу.

 ВНПМО
Нідерланди3009-19
Італія1113-44
Румунія0211-32
Франція0121-61
Коментарі ()