Головне

Росія таки нагадала шведам про Полтавську битву... ВІДЕО

18.06.2008 23:54 611 0
Росія таки нагадала шведам про Полтавську битву... ВІДЕО

1:0


2:0

 

Збірна Росії, якій після стартової поразки (1:4) від Іспанії усі пророкували провал у групі D, зуміла вийти до чвертьфіналу чемпіонату Європи. У середу команда Гуса Хіддінка майже в одні ворота обіграла збірну Швеції з рахунком 2:0.

Швеція не зуміла протиставити Росії абсолютно нічого. Росіяни ж до цього матчу провели серйозну артпідготовку в ЗМІ і навіть просився на зустріч із командою Жириновський, мовляв, я знаю, як налаштувати футболістів на перемогу. Уболівальники росіян розвісили на трибунах величезний плакат із зображенням Петра першого, нагадуючи Швеції історичну поразку під Полтавою.

Але і без скандаліста Жириновського і без екскурсу в історію збірна Росії виявилася набагато сильніша у звітній грі за шведів.

Практично всю гру зробив лівий фланг Росії на якому курсував Жирков. Саме по цьому флангу проходили більшість атак росіян, які розрізали дірявий захист скандинавів. Забили росіяни на 24-ій хвилині, хоча до цього небезпечно пробивали Павлюченко та Аршавін. На 24-ій хвилині трьоходівка росіян по правому флангу і Анюков пасує на Павлюченка, який з під захисника пробиває повз Ісакссона 1:0.

Через три хвилин удар головою Юнгберга і м`яч лягає на поперчку воріт збірної Росії. Наприкінці першого тайму Нільссон не використав вихід сам на сам, але це чи не єдиний з моментів, коли провалився захист команди Хіддінка.

У другому таймі збірна Швеції мала ще більш жалюгідний вигляд, а Росія могла доводити рахунок до розгромного, особливо в кінцівці матчу, коли виходи сам на сам нереалізовували Аршавін, Павлюченко, а Білялетдінов влучив у штангу.

Збірна Швеції, відверто розчарувала своєю грою, проваливши не тільки дії в захисті, але і в нападі, де вони були дуже кволі зі своїми навісами та прострілами, що не створили для захисту росіян жодних проблем. Єдині зі шведів хто більш-менш бігав - це підстаркуваті Хенрік Ларссон та Юнгберг, але на них далеко збірна Швеції не заїхала.

Отже, у чвертьфіналі збірна Росії вийшла на Голландію, яка в групповому турнірі винесла в одні ворота Італію з Францією.

 ВНПМО
Іспанія3008-39
Росія2014-46
Швеція1023-43
Греція0031-50
Коментарі ()