Головне

Німеччина кваліфікується у півфінал. ВІДЕО

20.06.2008 00:04 629 0
Німеччина кваліфікується у півфінал. ВІДЕО

0:1

0:2

1:2

1:3

2:3

Збірна Німеччини, на перспективах якої у чвертьфіналі грі з Португалією багато фахівців поставили хрест, стала першим півфіналістом першості Європи. Бундестім і без свого дискваліфікованого головного тренера Йоахіма Лева розібрався з португальцям, вигравши з рахунком 3:2.

Незважаючи на всі свої проблеми Німеччина зуміла нейтралізувати технічну Португалію із їх зіркою Кріштіану Роналду. Для організованого Бундестіму, було не особливо проблематично позбавити суперників м`яча і простору для атак.

Причому зробили вони це настільки добре, що Кріштіану Роналду був не помітний до хвилини 35, коли в нього вийшов перший небезпечний пас.

Німеччина ж до цього часу зуміла двічі відзначитися. Перший гол у ворота Рікарду був забитий після спринтерського забігу по лівому флангу Подольські і прострілу на Швайнштйагера, який зіграв на випередження, "розмочивши" ворота Португалії.

Другого голу Німеччині довелося чекати лише чотири хвилини. Знову свою ногу до успіху німців приклав Швайнштайгер, котрий зі штрафного навісив у володіння Рікарду і Клозе ударом головою подвоює рахунок. Те, чого так боявся напередодні гри з Німеччиною Сколарі справдилося, а боявся бразилець переваги німців на другому поверсі.

Ще у першій 45-хвилинці португальці поновили інтригу. Прорив Роналду по лівому закінчився ударом, який Леманн відбив, а на добивання був першим Нуну Гомеш, який пробив між воротарем та Метцельдером.

У другому таймі португальці розпочали з атак, які німці відбивали без особливих труднощів. Роналду знову таки був малопомітний і зіграв так, як йому дозволили захисник суперника.

На 62 хвилині знову нагадав про себе Швайнштайгер. Після навісу півзахисника зі стандарту Баллак виграє боротьбу у Феррейри і пробиває ударом головою в противохід Рікарду, який необачно вийшов на перехоплення . 3:1. Це вже рахунок, при якому Бундестім навряд чи міг віддати супернику хоча б нічию, навіть такому, як Португалія.

Тим не менш на 87 хвилині Поштіга закрутив інтригу в цій зустрічі. Після навісу Нані, який на лівому фланзі накрутив трьох гравців суперника, Поштіга ударом головою робить рахунок 2:3.

Більшого в цій грі Німеччина португальцям не дала зробити і стала першим півфіналістом турніру. Тепер команда Лева очікує на свого суперника в ½ фіналу, що визначиться у двобої Хорватія - Туреччина.  

Коментарі ()