Головне

В гостях у казки. ВІДЕО

22.06.2008 00:30 556 0
В гостях у казки. ВІДЕО

0:1

1:1

1:2

1:3

Після завершення групового турніру у фаворитах на чемпіонство ходили три збірні - це Португалія, Голландія та Іспанія. Після закінчення трьох парів чвертьфіналів, залишилася Іспанія. Збірна Росії у суботньому чвертьфіналі створила диво, розгромивши у додатковий час Голландію з рахунком 3:1.

У матчі з Росією команда Ван Бастена виглядала не фаворитом, а якоюсь наляканою купкою гравців, які не завжди розуміли, де знаходяться ворота суперника, і як в них забивати. Голландії, яка розгромила Італію та Францію, ми не побачили. Зате була інша збірна Росії, що грала напористо, стрімко і безстрашно.

Ще в першому таймі підопічні Гууса Хіддінка могли забивати як мінімум три голи, коли небезпечних ударів завдавали Аршавін, Жирков та Павлюченко, але голландців рятував Ван дер Сар. Ненадовго прикинулися голландці від сплячки наприкінці першого тайму, коли небезпечно пробивали Снайдер та Ван Ністелрой.

У другій 45 хвилинці Росія знову таки була більш близькою до перемоги. На 56 хвилині, після пасу Сємака Павлюченко грає на випередження і пробиває у кут воріт. Забитий гол ще більш надихнув росіян, які могли ще як мінімум двічі збільшити рахунок.

На 87 хвилині чи не єдиний момент у другому таймі біля воріт Акінфеєва і Голландія зрівнює рахунок. З п`ятої спроби Ван дер Варт навішує у штрафну і Ністелрой вискочив за спин захисників і ударом головою в падінні забиває.

На 91-ій хвилині словацький суддя Міхел ледве не засмутив Росію. Спочатку арбітр показав другу жовту картку Колодіну, а потім витягнув червону, а через кілька секунд відмінив своє рішення, оскільки боковий суддя йому доповів, що перед цим моментом у голландців м`яч вийшов за межі полі і росіяни залишилася повним складом. До завершення основного часу більш голів глядачі не побачили.

У двох додаткових таймах збірна Росії керована голландцем Хіддінком продовжувала тиснути на ворота Ван дер Сара, а "помаранчеві", видавалися втомленими і вже приреченими.

На 112-ій хвилині Росія забиває, причому дуже логічно. Після навісу Аршавіна на дальню штангу Торібнський підставляє ногу і переправляє м`яч у сітку воріт Ван дер Сара. Через чотири хвилини кладе на лопатки голландців вже сам Аршавін. Гравець "Зеніта" увійшов у штрафну і з гострого кута пробив, м`яч рикошетить від ноги захисника і пролітає поміж ніг Ван дер Сара - 3:1.

Через чотири хвилини страждання Голландії перервав фінальним свистком Любош Міхел і в той же час дав старт для святкування уболівальникам збірної Росії.

Тепер у півфіналі турніру Росія очікує на переможця пари Іспанія-Італія.   

Коментарі ()