Головне

Суркіс: Складаю з себе повноваження адвоката влади

09.04.2010 20:04 240 0

Україна вчасно підготується до Євро-2012.

Про це заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, виступаючи перед учасниками засідання Наглядової Ради УЄФА, повідомляє сайт ФФУ.

"Представлені експертами звіти з інфраструктури свідчать про те, що у низці проектів рівень ризиків досі залишається високим. Тим не менше, я бачу всі підстави для втішних прогнозів щодо вчасного виконання цих робіт згідно затверджених УЄФА графіків.

На це спрямовано скоординовані дії національної футбольної асоціації спільно з органами центральної та регіональної влади чотирьох приймаючих міст. Усі суб'єкти, відповідальні за підготовку до турніру, працюють у зонах своєї компетенції згідно підписаних угод та наданих УЄФА гарантій.

Вперше за останні п'ять років реально вибудувана монолітна вертикаль влади, що прагне максимально швидко надолужити згаяне своїми попередниками.

Визначені пріоритетні об'єкти та джерела їх фінансування, котрі в повній мірі відповідають завданням та наданим гарантіям української влади стосовно створення інфраструктури. Тому я впевнений, що приводів для оптимізму з кожним місяцем ставатиме все більше.

Причому не тільки в приймаючої сторони, але й, перш за все, в експертів УЄФА. До речі, вже 16 квітня Президент України проведе засідання Оргкомітету з підготовки до турніру, про що він інформував Платіні під час зустрічі.

У цьому зв'язку були дані відповідні доручення і, як сказав пан Янукович, віднині він буде особисто тримати руку на пульсі процесу підготовки.

Таким чином, з відчуттям виконаного обов'язку я сподіваюсь, що нарешті зможу скласти з себе вимушені тимчасові повноваження адвоката української влади та повністю зануритися в сферу підготовки організації турніру, що, власне, і є головним завданням приймаючої асоціації та Місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні (МОК)", - підсумував Григорій Суркіс.

Коментарі ()