Головне

Колесніков розповів, що Україні ще далеко до Африки

19.07.2010 18:17 618 0

Інфраструктура Південно-Африканської Республіки, яка цим літом приймала чемпіонат світу з футболу, може дати фору Україні. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков в інтерв`ю "Сєгодня".

"Організація чемпіонату в ПАР була на найвищому рівні. Інфраструктура країни може дати фору не лише Україні, але й будь-якій країні Східної Європи. Все побудовано абсолютно грамотно, не за один рік. Все просто: ПАР - капіталістична країна з ринковою економікою, тому проблем, подібних нашим, там ніколи не було. Вони завжди знали, що таке якість і конкуренція. У цьому їх величезна перевага перед нами.

Йоганнесбург був столицею всього чемпіонату, відчувалося, що це центр турніру, що фінал пройде саме тут. Порівнювати ж міста ЧС-2010 з містами Євро-2012 не можна. Україні належить організувати в чотири рази менше: на чемпіонаті Європи грають 16 команд, удвічі менше, ніж на ЧС, плюс турнір ми проводимо спільно з Польщею", - сказав Колесніков.

За словами урядовця, головною проблемою України у підготовці до континентальної першості на сьогодні - це підготовка персоналу.

"У нас зараз існує одна головна проблема - підготовка персоналу. По всьому іншому вже немає сумнівів: все можна зробити і побудувати. Та й менеджмент стадіонів можна навчити, узявши досвід "Донбас Арени", що вже працює. А ось по персоналу аеропортів є питання. У нас їх вчити просто ніде.

У Україні немає жодного аеропорту, який можна назвати аеропортом в західному розумінні цього слова. На жаль. Але ми вже залучили фахівця світового рівня в цій області. Ім'я його поки не називатиму, оскільки контракт буде підписаний протягом тижня. Він консультуватиме всі аеропорти, які будуть задіяні на Євро-2012. Думаю, ми впораємося, хоча часу мало", - Колесніков.

Коментарі ()