Головне

Україна провалила підготовку тренувальних баз до Євро-2012

20.08.2010 13:25 670 0
Україна провалила підготовку тренувальних баз до Євро-2012

За даними Рахункової палати України, роботи із підготовки тренувальних баз для команд-учасниць ведуться лише на чверті об'єктів.

Про це, із посиланням на Deutsche Welle, пише 2012ua.net.

Згідно з вимогами УЄФА, Україна має підготувати 32 тренувальні бази для команд-учасниць європейської футбольної першості. Проте, як встановила Рахункова палата, в урядовій програмі цього року передбачено заходи з підготовки лише 22 баз. Аудитори також встановили, що замість початку робіт на двадцяти базах, підготовка триває лише на одинадцяти. За матеріалами перевірки, міністерство з питань сім'ї, молоді та спорту "взагалі не володіє інформацією про стан робіт і обсяги залучених ресурсів". А на підготовку дев'яти інших виділено менше 15 відсотків від запланованих коштів.

У листі до Національної агенції з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, Рахункова палата зазначила, що "зі створенням агенції з'явилися сподівання на оперативне й відповідальне подолання проблем". У самій Нацагенції коментувати ситуацію з підготовкою тренувальних баз відмовилися. Голова місцевого оргкомітету Маркіян Лубківський також уникнув коментарів.

Голова Народного комітету Євро-2012 та спортивний оглядач Валентин Щербачов підтримав висновки аудиторів про відповідальність за провал підготовки тренувальних баз попереднього уряду. Він не виключив, що українська делегація обіцятиме УЄФА підготувати бази за рік-півтора.

Напередодні міністр економіки Василь Цушко під час інтернет-конференції підтвердив, що "іноземцям зв'язуватися з Україною ризиковано і нецікаво". Він визнав, що сподівання на виконання більшості робіт з підготовки до Євро-2012 іноземними інвесторами завершилися тим, що "ми розполохали інвесторів настільки, що жоден об'єкт до Євро-2012 так і не фінансується ними". Отже тепер, за словами урядовця, Кабмін має "все будувати за рахунок державного бюджету".

Коментарі ()