Головне

Лубківський: З тренувальними базами все нормально, а от транспорт - болюча тема

27.08.2010 14:55 509 0
Лубківський: З тренувальними базами все нормально, а от транспорт - болюча тема

Під час підготовки до Євро-2012 уже вдалося вирішити багато питань, але чимало проблем знаходяться ще на стадії планування шляхів їх подолання.

Це головний висновок, який можна зробити за підсумками прес-конференції директора турніру Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Тренувальні бази у нас є. Їх каталог буде презентовано у першій половині вересня. До нього увійшли 17 тренувальних баз, які вже підписали угоди з Місцевим організаційним комітетом. Ми продовжуємо пошук баз", - прокоментував Лубківський чутки щодо проваленого плану із підгтовки тренувальних баз в Україні.

"Сьогодні ми маємо 17 основних тренувальних баз, приблизно у такій же кількості, може, дещо більше, ми маємо і трансферні тренувальні бази, які ще перебувають у процесі підготовки", - продовжив він.

Бази будуть не лише у містах, що приймають матчі Євро-2012, а й у Криму, Одесі й інших містах України.

"4 вересня у місті Лодзь буде презентовано проект "Друзі Євро". Розпочинається пошук "друзів Євро" у двох країнах, по 100 чоловік від кожної країни: 50 відомих особистостей, а ще 50 буде обрано на основі конкурсу. Шанси матиме кожен", - зазначив Лубківський.

"Серед нагальних питань - створення українських команд у приймаючих містах, знайти менеджерів, які будуть володіти як англійською, так і розбиратися у питаннях. На початку 2011 року призначать менеджерів з керування стадіонами", - додав він.

Директор Євро назвав чіткі терміни здачі в експлуатацію аеропортів і стадіонів. Аеропорти: у Донецьку - 30 листопада 2011 року, Харкові - 4-й квартал 2011 року, Києві - 30 листопада 2011 року, Львові - 31 жовтня 2011 року. Стадіони: у Києві - 1 червня 2011, Львів - 1 липня 2011 року.

"Транспорт є дуже болючим і складним питанням для України. Є критичним введення автоматизованих систем управління транспортом, система сполучення з аеропортами, містами-сателітами, паркінги, все з чим зтикаємося кожного дня", - заявив Лубківський.

"Важливим є питання виділення смуг для зупинок громадського транспорту, де не повинні паркуватися автомобілі. Як сьогодні. Потрібно привчати українських водіїв шанувати ПДД. Необхідно дублювати написи на дорожніх знаках латиницею, чого зараз немає", - продовжив він.

"Сьогодні ми задоволені темпами підготовки розміщення цільових груп. Оперативна готовність - 31 грудня 2011 року. Треба створити систему пошуку та бронювання місць. Загальна нестача місць у готелях чотирьох міст складає трохи менше 4 тисяч місць. По питаннях розміщення ми дефіцити здолаємо", - впевнений чиновник.

"Очікуємо прийняття у другому читанні закону про волонтерську діяльність, який дозволить врегулювати всі питання. Офіційна реєстрація кандидатів у волонтери розпочнеться у 2011 році. До нас уже звернулося 850 бажаючих,  а потреба у їх послугах лише 2500 тисячі. Цікаво, що вже німецькі волонтери з'явилися у Харкові та Донецьку, це люди, які приїхали на навчання", - зазначив він.

Уже зараз починаються спроби незаконного використання продуктів інтелектуальної власності УЄФА, що Лубківський й підтвердив, показавши футболку з намальованою емблемою Євро, яку замовив на одному з інтернет-сайтів.

Коментарі ()