Головне

Przegląd Sportowy: Якби не діяльність Суркіса, господарем Євро-2012 була б Італія

26.10.2010 12:06 630 0

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс впливав на рішення членів Виконкому УЄФА віддати чемпіонат Європи 2012 року Україні та Польщі.

Про це відкрито стверджує авторитетне польське видання Przegląd Sportowy, повідомляє 2012ua.net.

"Ніхто не сумнівається у тому, якби не діяльність Суркіса, київського олігарха та близького соратника колишнього президента України Леоніда Кучми, господарем Євро-2012 була б Італія. За кандидатуру італійців відповідав сам президент УЄФА Мішель Платіні, проте його підтримка у порівнянні з діями Суркіса виявилася незначною", - пише видання.

Зокрема, Przegląd Sportowy наводить слова президента ФФУ, сказані ним три роки тому напередодні вирішального засідання Виконкому УЄФА у Кардіффі: "Ми виграємо вже у першому турі. Запам'ятайте, що я кажу".

Польські журналісти відзначають, що "шеф українського футболу перед виїздом до Кардіффа не розраховував на допомогу поляків, а перш за все хотів, аби йому не перешкоджали".

Останні три місяці напередодні засідання у столиці Вельсу Григорій Суркіс використав для зустрічей з дванадцятьма членами Виконкому УЄФА, які приймали остаточне рішення щодо господарів Євро.

"Дзвонив до них, запрошував, відвідував. Але основну роботу виконав уже на місці, у Вельсі", - підкреслює Przegląd Sportowy.

Коментарі ()