Головне

Євро-2012. Група D. Франція - Англія 1:1. Нічия на користь України

11.06.2012 16:29 947 0
Євро-2012. Група D. Франція - Англія 1:1. Нічия на користь України

Суперники збірної України по групі "D" збірні Франції та Англії в очному протистоянні розійшлися миром. Поєдинок, який відбувся на незаповненій "Донбас-Арені" видався дуже динамічним, і чимось нагадував вчорашнє протистояння італійців та іспанців.

Англійці, яких експерти і букмекери не вважали фаворитами матчу, незважаючи на відстність Руні в атаці, все ж зуміли відзначитись першими. Підопічні Ходжсона, які програвали триколірним центр поля і діяли в більшості на контратаках, використали один зі своїх козирів - стандартні положення. Після навісу зі штрафного від Джеррарда на випередження зіграв Лесскот, який і відкрив рахунок у зустрічі.

І хоча цей м'яч по грі точно видавався нелогічним, адже територіальна та ігрова перевага була на боці команди Лорана Блана, все ж не можна сказати, що команда з Таманного Альбіону не заслужила на взяття воріт Льоріса. Англійці намаглися діяти гостро, і були відрізки, в яких їм все ж вдавалося перевести гру поближче до воріт голкіпера збірної Франції. Хоча, після забитого м'яча вони навпаки сіли в оборону, що і призвело до м'яча Насрі, який також використав слабку сторону суперника - а саме невпевнену гру голкіпера англійців, і красивим ударом зрівняв рахунок у зустрічі.

У другому таймі з перших хвилин французи позначили своє прагнення змінити рахунок на табло, тому провели дуже насичені десять хвилин біля воріт Джо Харта. Англійці, витримавши стартовий натиск, перехопили ініціативу і боротьба вже точилася біля інших воріт, хоча атаки триколірних виглядали куди більш цікавішими та гострішими. Ходжсон вирішив підсилити передню лінію своєї команди, випустивши Дефо, Блан відповів підсиленням півзахисту в особі Бен-Арфа і Мартена.

Хоча, як виявилося, результативними цим тренерським перестановкам стати не судилося, адже по завершенні матчу рахунок на табло залишився незмінним. І, незважаючи на те, що кінцівка зустрічі однозначно була за французькою збірною, англійці все ж змогли вистояти на нічийний рахунок.

Який, очевидно, не стане негативним для обох суперників. А от для кого такий результат може бути корисним, так це для збірної України, яка у випадку перемоги над збірною Швеції очолить турнірну таблицю і збільшить свої шанси на вихід до наступного раунду. Але може бути і негативним, бо в матчах проти нашої збірної французи і англійці гратимуть лише на перемогу. Тому, як кажуть: Все в наших руках.

Коментарі ()