Головне

Євро-2012. Група A. Греція - Чехія 1:2. Чехи зробили крок до плей-офф

12.06.2012 20:50 774 0
Євро-2012. Група A. Греція - Чехія 1:2. Чехи зробили крок до плей-офф

У поєдинку Греції та Чехії команда, яка програла б фактично втрачала шанси на продовження боротьби за місце у плей-офф. Так, у деякій мірі ці збірні залежали від вечірнього матчу між Росією та Польщею, однак прийшов той момент, коли кожному потрібна була винятково перемога. Перший тур, у якому можна було ще грати обережно, вже позаду. І, окрім цієї гри, у суперників попереду лише останні, зовсім вирішальні, зустрічі.

У Греції після матчу з Польщею були серйозні втрати. Папастатопулос не міг зіграти через дискваліфікацію, а для Авраама Пападопулоса звітний чемпіонат закінчився, нормально не розпочавшись. Травма завадить захиснику вийти на поля Польщі.

Можливо, саме ці проблеми завадили Греції зібратися на перших хвилинах. Пропустити два голи за стартові шість хвилин ще треба вміти. На цьому опис гри можна і завершувати. Чехія, маючи таку перевагу, збавляла темп, віддаючи перевагу супернику. А запам'яталися ці суперники у першому таймі тільки взяттям воріт на 41-ій хвилині. От тільки зробив це Карагуніс з оффсайду.

У другій половині Чех вирішив додати інтриги поєдинку. Петер не зумів приборкати простенький простріл Самараса. Таким подарунком не міг не скористатися Гекас. Чергова помилка воротаря Чехії. У попередній зустрічі проти Росії Петер також зіграв, м'яко кажучи, не на своєму рівні.

Здавалося, що Фернанду Сантуш примусить своїх підопічних бігти уперед. Не примусив. З банальними навісами захист Чехії впорався, а певної родзинки у нападі "синьо-білі" не мали. Тому маємо перемогу Білека та його хлопців, які тепер реально претендують на плей-офф, зважаючи, що з фаворитами групи - Росією - вони вже грали. А для Греції цей чемпіонат на відсотків 90 завершений.

Коментарі ()