Головне

Євро-2012. Група D. Україна - Франція 0:2. Прокляття "Донбас Арени" зіграло проти Блохіна

15.06.2012 22:47 2114 0
Євро-2012. Група D. Україна - Франція 0:2. Прокляття "Донбас Арени" зіграло проти Блохіна

Так уже історично склалося, що стадіон "Донбас Арена" нефартовий для національної команди України. Всього збірна в Донецьку відіграла п'ять матчів, які двічі завершила з нічийним результатом, а решту програла. От і сьогодні нефарт на донецькій землі, який в народі вже охрестили "прокляттям "Донбас Арени", зіграв проти національної команди.

Матч проти Франції взагалі міг не відбутися через погодні умови, якими суворий Донецьк зустрів команди, і які змусили арбітра вже на п'ятій хвилині поєдинку відправити команди у підтрибунне приміщення. Хоча вже за годину команди змогли повернутися на поле і продовжити матч. Французи почали діяти дуже агресивно - швидкі фланги і насичений центр поля не давав збірній України грати у той футбол, який "жовто-сині" запропонували в попередньому матчі шведам.

Діючи переважно в обороні, збірна України намагалася контратакувати по флангах, але біля штрафного Льоріса нічого небезпечного створити не спромоглася. За винятком моменту Шевченка, якого Селін двогим пасом вивів на ворота суперника, але Андрій вирішив пробивати на силу, і влучив точно у голкіпера "триколірних".

А от французи двічі могли розписатися у воротах української збірної, якби не самовіддана гра голкіпера українців. Спочатку наші оборонці проспали Менеза, який розстрілював кіпера, але Андрій продемонстрував відмінну реакцію. А хвилин за десять П'ятов зірвав оплески "Донбас Арени" карколомним сейвом після удару Бензема. На перерву команди пішли за відчутної переваги "Les Bleus".

В другому таймі Блохін вирішив видозмінити гру своєї команди, і переломним моментом в поєдинку можна вважати вихід Марко Девіча, який додав активності у передній ланці нашої збірної. Українці пішли вперед, трохи відкрилися, і дуже швидко отримали два м'ячі у власні ворота.

Блохін вирішив, що ще не все втрачено, і пішов ва-банк, знявши Назаренка, і випустивши Мілевського. Але при такій грі української команди сподіватися на успіх біля воріт Льоріса було марно. Французи легко і невимушено дограли матч до завершення, багато атакували, могли ще двічі відзначитись, але на користь Блохіна зіграли стійка воріт і Андрій П'ятов, який попри пропущені м'ячі, відмінно відстояв у "рамці".

Таким чином, французи продемонстрували, хто насправді є фаворитом групи "D", і з чотирма очками очолюють турнірну таблицю. З такою грою команда Блана зобов'язана виходити в плей-офф, ну а Україна, у активі якої три пункти, незважаючи на результат матч Швеція - Англія, свою подальшу долю вирішуватиме у заключній грі з командою із "Туманного Альбіону". І в тому матчі підопічним Блохіна необхідно показати всі свої найкращі якості, і таки переступити через прокляття донецького стадіону, адже ціна помилки буде дуже високою.

Коментарі ()