Головне

Євро-2012. Група A. Греція - Росія - 1:0. Вирок для Адвоката

17.06.2012 00:46 1264 0
Євро-2012. Група A. Греція - Росія - 1:0. Вирок для Адвоката

Чесно кажучи, й досі важко повірити у те, що збірна Росії не пробилася навіть до чвертьфіналу Євро. Вдалий жереб, хороша форма, в якій команда підійшла до турніру, блискучий старт, сіренька команда, з котрій треба було грати у останньому турі... Що ще треба було для виходу у плей-офф? Питання, в пошуках відповіді на яке будуть написані ще десятки та сотні статей у російських ЗМІ.

Навіть в сьогоднішій грі починали росіяни зовсім непогано. Активно били, відкривалися, бігали у непоганому темпі. Найкращий шанс мав Аршавін, котрий замикав з кількох метрів простріл Дзагоєва, але влучив у Сіфакіса. Удари без шансів для воротаря виконували Жирков та Кержаков, але їм трохи забракло влучності. Намагалася підтримувати атаки трійка центрхавв Денисов-Широков-Глушаков, в якій останній замінив Зирянова, що невчасно захворів.

У греків за всі 45 хвилин був лише один справді хороший шанс, але Кацураніс після кутового дозволив Малафєєв здійснити ефектний сейв. А у доданий час елліни забили. Звичайний аут, але Ігнашевич головою скинув м'яч на хід Карагунісу. 35-річний капітан команди, котрий в цей день став власником рекорду за кількістю зіграніх у збірній ігор, пішов від Жиркова, котрий прогавив ривок Гіоргіоса і пробив Малафєєва. Здалося, що воротар міг би зіграти в цьому епізоді і покраще.

Як виявилося, на цьому гру можна було завершувати. Чи то спрацював ефект "гола у роздягальню", чи то просто греки додали у захисті, але у другій половині гри гравців російської атаки наче підмінили. Тут ще є питання до фізичної готовності команди: якщо у грі з чехами росіян вистачило на 80 хвилин (тоді здалося, що вони свідомо скинули оберти), проти поляків вони бігли 60 з гаком хвилин, то тепер їхні фани побачили лише половину гру на хороших швидкостях.

Греки спробували забити одразу після перерви, кілька ривків здійснив Самарас, а Карагуніс на 61-й хвилині отримав картку за симуляцію в штрафному суперника. Як показав повтор грек все ж перечепився через ногу Ігнашевича, і лише суддя не дозволив росіянину офіційно закріпити за собою звання головного невдахи турніру у власній команді. Після цього моменту футболісти з країни, де є все, сіли у захист, де відчували себе досить комфортно.

Все, на що спромоглися їхні опоненти - пара неточних ударів від Широкова та Денисова і шанс Дзагоєва, котрий, класно зігравши на випередження, ледве не забив гол-близнюк свого ж м'яча у ворота поляків. Павлюченко, котрий замінив невдаху Кержакова, просто розчинився на полі, як і Погребняк, котрого Адвокат кинув у бій після звістки про гол Їрачека в паралельній зустрічі. На фоні всього цього хрестовина після пострілу Цавеласа зі штрафного виглядала чи не найбільш реальним моментом для зміни рахунку.

З фінальним свистком греки почали радіти другому за вісім років виходу у плей-офф першості Європи. Чим закінчився попередній випадок пам'ятає кожен фан, що не вчора почав цікавитися футболом. І хоча цього разу передумов для дива знову не видно, але вже зараз вони можуть сказати, що більш ніж не дарма приїхали у Польщу. Так, їхню гру не можна назвати видовищною, але якщо цього вистачило для перемоги над збірною, котра, можливо, зарано повірила у прохід далі, то хай по тому і буде. Шкода лише, що Карагуніс пропускатиме зустріч через вигаданий суддею "гірчичник".

А в Росії починається зміна поколінь. Напевно, до наступноо відбіркового циклу Євро завершать виступи у команди Ігнашевич, Аршавін, Зирянов, Березуцькі, Широков, Кержаков. Символом команди, котру будуть робити з прицілом на домашню першість світу-2018, має стати 22-річний Дзагоєв, єдиний, хто може сміливо заносити цю першість у актив від першого до останнього матчу. Чи вийде згуртувати навколо нього інших - питання, котрим займатиметься вже не Адвокат, котрий йде з команди. Втім, зараз здається, що голландець дуже вчасно оголосив про відхід з команди ще до Євро. Адже вирок, котрий йому винесли б за цей турнір, був би аналогом "вищої міри" і з цим сперечатися дуже важко.

Коментарі ()