Головне

Огляд закордонної преси після матчів групи С: Стріла без наконечника

19.06.2012 12:19 658 0
Огляд закордонної преси після матчів групи С: Стріла без наконечника

Італія та Іспанія стали чвертьфіналістами від групи С на Євро-2012. Такий результат прогнозувала переважна більшість аналітиків ще задовго до турніру. Що ж пише зарубіжна преса з цього приводу?

The Telegraph: Важка артилерія завантажується

"Важка артилерія завантажуються на Євро-2012. Іспанія приєдналася до Німеччини та Португалії в чвертьфіналі, який тепер по складу учасників має цікавий вигляд. Для чинних чемпіонів перемога над Хорватією далася нелегко", - пише кореспондент The Telegraph Кріс Баскомб.

The Telegraph, аналізуючи матч, говорить, що команда Вісенте Дель Боске зіграла матч чітко по плану, проте до самого кінця матчу і хорвати грали по своїй стратегії, яка могла б принести їм необхідний результат, якби не чудова гра Ікера Касільяса.

"Гра Хорватії ґрунтувалася на обережній тактиці в надії спіймати чемпіонів світу на контратаках. Але наприкінці матчу менеджеру Хорватії довелося змінювати тактику на атакуючу. Таким чином, він міг би прославитися як тактичний геній або невдаха. Проте забити гола хорватам не вдалося, а іспанці перемогли завдяки голу Хесуса Наваса на вісімдесят сьомій хвилині. Для іспанців ця гра була найважчою в групі", - закінчує статтю Кріс Баскомб.

The Guardian: Маріо Балотеллі забезпечує прохід Італії

"Італійські проблеми виявилися необґрунтованими. Змовницьких 2-2 між Іспанією та Хорватією так і не відбулося, і з цією перемогою Італія проходить до чвертьфіналу", - розпочинає статтю The Guardian.

На думку видання, Ірландія не заслуговувала на програш з рахунком 2-0: "Маріо Балотеллі, який вийшов на заміну, проявив чудову продуктивність і забив блискучий гол наприкінці матчу проти команди Ірландії, яка не заслуговувала такого, адже, все ж, в останньому матчі проявила свої бійцівські якості. Але результат був на користь команди в синьому".

Насамкінець, автор описує шанси італійців на перемогу: "Відразу ж після фінального свистка звістка про перемогу Іспанії досягла італійців, радості яких не було меж. Тепер в команди, яка приїхала на Євро без помпезності і грандіозних планів, з’явилася надія. Тим більше, що їх історія виступів на великих турнірах завжди була поважною".

 Eurosport: Стріла без наконечника

"Збірна Іспанії пробилася в чвертьфінал, але ще раз продемонструвала гостру нестачу забивного нападника", - вважає Eurosport.

Автор згадав про розмови, які передували матчу: "Перед стартовим свистком існувало багато варіантів щодо переможця групи. Для виходу з цього квартету хорватів та іспанців влаштувала б нічия 2:2 і більше, а багато скептиків охрестили цей поєдинок договірним. Мовляв, "червона фурія" не буде старатися, адже їй тільки на руку настільки ранній виліт збірної Італії. Ці розмови мали під собою ґрунт, але честолюбні хорвати заявили, що вони будуть грати тільки на перемогу".

Проаналізувавши хід матчу, видання дає дещо невтішні сигнали для "червоних": "Завдяки цій перемозі Іспанія зайняла перше місце в групі і продовжила боротьбу за золото чемпіонату Європи. Однак "червона фурія" не виглядає такою вже грізною силою, тому що травма Вільї серйозно позначилася на атакуючій міці команди. Торрес грає через раз, Фабрегас для цієї ролі підходить насилу, а Льоренте наставник іспанців продовжує ігнорувати. У чвертьфінальному поєдинку забивати треба обов'язково, а може навіть і не один раз. Відстояти свій титул "червоній фурії" буде дуже важко, але всім відомо, що забратися на вершину легше, ніж на ній втриматися".

 Goal.com: Італія проривається

"Італія вийшла в чвертьфінал Євро-2012 з групи C, зайнявши друге місце завдяки перемозі з рахунком 2-0 над Ірландією в Познані в понеділок увечері. Команда Чезаре Пранделлі володіла перевагою більшу половину першого тайму. Тому гол головою Антоніо Кассано за кілька хвилин до перерви лише закріпив становище на користь італійців", - вважає Goal.com.

Автор матеріалу вказує, що Італія повністю контролювала хід подій, проте закріпити перемогу ще одним м’ячем їй вдалося лише на кінці матчу: "Ірландія була зломлена наприкінці матчу. Спочатку Кіт Ендрюс заробив другу жовту карточку і був вилучений. А через якусь мить Маріо Балотеллі, який вийшов на заміну, прекрасним ударом через себе в межах воротарського майданчика подвоїв рахунок".

"Ця перемога допомогла Італії пройти в чвертьфінал Євро-2012, де вона буде стикатися з переможцем групи D. Ірландія, тим часом, прямує додому з Польщі та України без жодного заробленого очка в групі", - завершує автор.

Gazeta.ru: Іспанці звільнили Біліча

"Незважаючи на очікування скептиками результативної нічиї, яка кваліфікувала б у чвертьфінал обидві команди, Іспанія і Хорватія зіграли чесно. При цьому, хорватська збірна була близька до того, щоб відкрити рахунок і поставити іменитого суперника в досить незручне становище", - розпочинає свою статтю Олег Кошелєв.

Перший тайм автору не дуже сподобався: "По суті, головною подією першої половини зустрічі став файер, який запалили хорватські уболівальники. Їх команда в атаці зовсім не порадувала. Манджукич поодинці намагався боротися з іспанськими захисниками, отримавши одного разу дуже жорстко по нозі від Серхіо Рамоса. Тим часом в Познані забили ірландцям, тому хорватів нульова нічия вже ніяк не влаштовувала".

Видання пише, що по грі в другому таймі гол хорватів несподіванкою б не став, а він міг залишити іспанську збірну за бортом плей-офф. Але все-таки фаворити забили.

"Славен Біліч завдання вивести хорватів в плей-офф не вирішив і тепер може приступати до роботи в московському "Локомотиві"", - робить висновок кореспондент Газети.ru.

 Daily Mail: Італія 2 Ірландія 0: Кассано і Балотеллі відправляють збірну Італії в список найкращих 8-ми

"Занадто мало, занадто пізно і просто не досить добре… Республіка Ірландія піддалася неминучому в Познані в понеділок увечері і вилетіла з Євро-2012 після того, як програла Італії. Команда була деморалізована ще раніше і втратила шанси на вихід в плей-офф після принизливих поразок від Хорватії та Іспанії. Цього разу команда Джованні Трапаттоні також не змогла гримнути дверима на завершення своїх виступів на турнірі: ірландцям не вдалося зупинити вихід Італії в чвертьфінал", - розпочинає розбір польотів матчу Італія – Ірландія The Daily Mail.

Загалом, видання доволі детально розбирає всі найцікавіші моменти матчу, включно з можливим пенальті, забитими голами і вилученням Кіта Ендрюса. Цікаво, що жодних скарг на дії арбітра у The Daily Mail немає, в порівнянні з іншою англійською пресою. Згадали автори і про 100-й матч (і можливо останній) Даффа за збірну, в якому він вивів ірландців на поле в якості капітана. Проте щастя команді це не принесло.

На думку The Daily Mail, якщо Трапаттоні і залишиться керувати збірною, то він не схоче використовувати тих самих гравців, адже вони не скористалися своїм моментом на великому турнірі. Але найголовніше це те, що невідомо, скільки часу Ірландії знадобиться знову, щоб потрапити на великий турнір.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()