Головне

В УЄФА визнали: українці забили гол, а суддя помилився

20.06.2012 18:15 4122 0

В УЄФА визнають, що бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаї помилилася під час матчу Євро-2012 Англія - Україна, не зарахувавши забитий українцями гол.

Про це сказав старший офіцер УЄФА у справах суддівства П’єрлуїджі Колліна в середу на прес-конференції у Варшаві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На Євро-2012 уперше з’явилися додаткові асистенти рефері – це експеримент, який проводить УЄФА. Статистика показала, що вони 16 разів зробили свій внесок у прийняття правильних рішень", - зазначив він.

"На матчі Англія-Україна, на жаль, було неправильне рішення. М'яч був забитий у ворота, пройшов на 50 сантиметрів за лінію воріт – це правда. Це була людська помилка. Це єдина помилка на тисячу матчів", - заявив Колліна.

Він зазначив, що ця помилка стала першою за три роки проведення експерименту з додатковими асистентами арбітра.

При цьому старший офіцер УЄФА у справах суддівства відмовився коментувати питання про впровадження електронної системи фіксації узяття воріт у футболі, бо це не в компетенції комітету арбітрів УЄФА.

Колліна повідомив, що головний арбітр матчу Англія - Україна, угорець Віктор Кашшаї не буде працювати на матчах плей-офф чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Колліна зазначив, що в цілому роботою арбітрів на Євро-2012 в УЄФА задоволені.

"12 арбітрів, які були обрані на Євро-2012, – одні з найкращих серед європейських рефері. Після 24 матчів ми щасливі й задоволені їхнім виступом", - сказав він.

Українська правда

Коментарі ()