Головне

Огляд закордонної преси: Роналду вже з медалями

22.06.2012 13:42 894 0
Огляд закордонної преси: Роналду вже з медалями

Збірна Португалії стала першим півфіналістом чемпіонату Європи по футболу 2012 року. У 1/2 фіналу португальці зустрінуться з переможцем пари Іспанія - Франція. А що ж пише зарубіжна преса з цього приводу?

The Sun: Золотий хлопчик Роналду націлюється на фінал

Британський таблоїд написав у доволі цікавій формі свою статтю про перший матч 1/4 фіналу Євро-2012. Ось, наприклад, початок статті The Sun: "Так само довго як і для укладки свого волосся, Кріштіану Роналду знадобилося чимало часу, щоб забезпечити сприятливий результат гри. Але суперзірка "Реалу" Мадрид знайшла можливість і забила свій третій гол на турнірі. Його м’яч на сімдесят дев'ятій хвилині дозволив товаришам по команді уникнути додаткового часу і нервового виснаження в серії пенальті".

В ході аналізу гри автор робить дещо невтішний для Роналдо висновок: у португальця, як і в багатьох зіркових атакуючих футболістів, є недолік – вони не бажають повертатися в захист. "Протягом матчу Кріштіано частіше розмахував руками, коли втрачав м’яч, ніж повертався у захист", - влучно зауважує автор.

"Немодні чехи виростили свої бороди, за період перебування на турнірі. Вони атакували протягом матчу португальські ворота приблизно так само часто, як відвідували перукаря протягом Євро. Але Роналдо, нарешті, забив гол і чехи повертаються додому для гоління", - сміється на завершення із гравців збірної Чехії кореспондент The Sun Ендрю Діллон.

 Eurosport: Кріштіану Роналду вивів Португалію у півфінал

"Збірна Португалії в чвертьфіналі Євро-2012 обіграла команду Чехії з рахунком 1:0 і вийшла в півфінал турніру. Єдиний гол в цьому матчі за 10 хвилин до фінального свистка забив форвард "Реалу" Кріштіану Роналду. Він же цілком міг розраховувати і на більш вагомий урожай за підсумками зустрічі, але двічі чехів рятувала штанга", - пише Eurosport.

Доволі неприємно сприйняло спортивне видання гру чехів, проте на це є об’єктивні причини: "Варто відзначити, що перевага Португалії в цьому матчі було безсумнівною. За весь матч Чехія не завдала жодного удару в площину воріт Руя Патрісіу", - пише Брукс Пек.

Не забув автор відгукнутися і про найкращого гравця матчу: "Роналду на даний момент забив шість м'ячів у фіналах Євро – це найбільша кількість серед усіх португальських гравців, поряд з Нуну Гомешом. За його грою спостерігали португальські легенди: Ейсебіо та Луїш Фігу, що може надихнути Роналду зайняти місце одного з найшановніших гравців в історії. Проте, для початку йому необхідно разом з Португалією перемогти в цьому турнірі.
І він, здається, на правильному шляху", - завершує на оптимістичній для португальців ноті Eurosport.

 Gazeta.ru: Роналду вже з медалями

"Збірна Португалії перемогла чехів завдяки м'ячу Кріштіану Роналду і стала першим півфіналістом і медалістом чемпіонату Європи. Наступний матч португальці проведуть 27 червня в Донецьку з переможцем пари Іспанія - Франція", - розпочинає свою статтю Олег Кошелєв.

Оцінюючи передматчевий розклад сил, автор вказує, що у чехів була перевага в цілу добу в порівнянні з португальцями, яким до того ж довелося проводити перший матч у Польщі. Однак у Чехії не встиг відновитися їх капітан Томаш Росіцкі. У Паулу Бенту таких проблем не було.

Кореспондент Газети.ru, описавши події більшої частини матчу, підходить до моменту голу: "І Кріштіану Роналду забив - як в Мюнхені Мюллер. Після навісу Жуана Перейри Роналду в падінні вколотив м'яч під поперечину. Але повторення мюнхенського фіналу не сталося: чехи так і не зуміли зрівняти рахунок, збірна Португалії не надала їм для цього ні єдиного шансу. У ствір воріт Руя Патрісіу чеські футболісти жодного разу так і не пробили. Чехи стрибнули на чемпіонаті Європи вище голови, але все-таки їдуть додому, благо їм недалеко", - саркастично закінчує статтю Олег Кошелєв.

 Yahoo!Sports: Кріштіану Роналду завдає в чотири рази більше ударів ніж чехи і виводить Португалію в півфінал

"Чеська Республіка зуміла здійснити тільки два постріли (і жоден не по воротах) в чвертьфінальному поєдинку Євро-2012, який вона програла Португалії з рахунком 1-0. В той же час, Кріштіану Роналду сам завдав аж вісім ударів по воротах чеської команди, з яких один удар був гольовим", - розпочинає аналіз матчу видання.

"Після розчарувань першої половини гри, в якій Роналду зіграв блискуче, але не зміг забити гола, його наполегливість, врешті-решт, окупилися. Жоау Моутінью здійснив відміну подачу з правого флангу у воротарський майданчик на 79-й хвилині, де Кріштіану замкнув її головою. Роналду присвятив цей гол своєму сину, ще раз зробивши свій знаменитий жест руками перед найближчою телекамерою і вигукнувши "para ti" (для тебе), а потім надіслав "повітряний поцілунок"", - пише Yahoo!Sport.

Закінчує статтю автор думкою про те, що Іспанії або Франції, командам, які виходять у півфінал на Португалію, необхідно бути обережними, адже капітан португальців знаходиться у прекрасній формі: 3 голи у двох останніх матчах. "Роналдо тільки розпочав", - завершує матеріал американське видання.

BBC: Натхненна Роналду Португалія у півфіналі

"Кріштіану Роналду показав висококласну гру і забив переможний гол, який допоміг Португалії пройти збірну Чехії і потрапити у півфінал Євро-2012. Роналду, який забив двічі у матчі з Нідерландами, цього разу добряче попрацював у обох таймах, часто б’ючи по воротах. В свою чергу, Чехія так і не змогла завдати жодного удару у площину воріт португальців, адже не діяла небезпечно", - пише BBC.

Видання пропонує ознайомитися з висновком аналітика по даному матчу. Експертом виступає головний тренер збірної США по футболу Юрген Клінсман: "Це результат для футболу. Чехія зробила недостатньо для перемоги. Не можна грати в плей-офф так, як грала вона", - говорить Клінсман.

Висловився легенда німецького футболу і про Кріштіано Роналду: "Роналду – гравець світового класу, він є винятковим. Цей гравець знаходиться в першій трійці з Мессі і, можливо, Хаві та Андресом Іньєстою. Крім того, Роналду має клас, лідерські якості і може діяти різнопланово. Чи можуть його товариші по команді зробити крок вперед у своїй грі і піднятися до рівня Роналду? Якщо так, то ця команда зможе виграти Євро", - робить висновок Юрген Клінсман.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()