Головне

Твіттер-огляд Євро-2012: Німеччина вбиває Грецію в економіці та на полі одночасно

23.06.2012 12:22 899 0
Твіттер-огляд Євро-2012: Німеччина вбиває Грецію в економіці та на полі одночасно

Локомотив під назвою Німеччина невпинно рухається вперед і зносить на своєму шляху все і всіх. Цього разу жертвою бундестіму на Євро-2012 стали греки. Якими б впертими гарячі південноєвропейські хлопці не були, але їхнього вміння було не достатньо проти холоднокровної німецької збірної.

Матч подарував аж шість голів, що не може не радувати шанувальників футболу. А що ж пишуть відомі футболісти у своїх твіттерах з приводу поєдинку?

 

Прогнози, прогнози, прогнози – розпочнемо огляд твіттерів футболістів із такої "невдячної" справи (хоча у матчі між збірними Німеччини та Греції мало хто міг помилитися із командою, яка переможе). Голландський гравець московського "Спартака" Демі де Зеув зовсім не залишав шансів грекам – перемога Німеччини 4-0. Приблизно стільки ж голів заб’ють німці, вважав колишній гравець "Блекберна" Роббі Севедж. Його прогноз – Німеччина переможе, забивши 4-5 голів.

Як бачимо, Роббі не прогадав. А міг би підзаробити трохи грошенят, зробивши ставку на кількість голів німців. Колишній гравець "Валенсії", "Лаціо", "Барселони" Гаїзка Мендьєта вирішив пожартувати: "Німеччина проти Греції! Хтось поставив гроші сьогодні на греків?". Теж не вірив у греків і легендарний датський голкіпер Петер Шмейхель: "Не багато людей думає, що греки переможуть…!! Я теж підтримую цю думку. Німеччина переможе".

Загалом, практично всі футболісти, сторінки яких я відвідав у твіттері, вважали, що німці переможуть. Щоправда, дехто все ж нагадував, що греки пройшли росіян і поляків, тому німцям просто не буде.

А тепер детальніше почитаємо твітти футболістів.

Розпочнемо з гравця англійського "Болтона" Фабріаса Муамби. Першим, що здивувало гравця на початку матчу, стала відсутність Маріо Гомеса в основному складі. Вже в ході матчу Фабріс захоплювався грою німців: "Німеччина просто вбиває Грецію. Вона повинна перемогти". Коли ж німці тривалий час не забивали, футболіст написав: "Вау, Німеччина повинна себе звинувачувати за невикористання таких моментів". Але найцікавішими були не ці твітти. Вирішив Муамба згадати і про політику: "Німеччина перенесла все на інший рівень, вбиваючи Грецію в економіці та на полі одночасно. Дуже безжалісно", "Забагато Німеччини для Греції на сьогодні. Вона викидає Грецію із Єврозони та єврочемпіонату. Серйозне послання від німців". На завершення Фабріс написав, що вважає Німеччину одним з фаворитів Євро.

Колишнього гравця лондонського "Тоттенхема" Рохана Рікетса чвертьфінальна зустріч німців та греків теж зацікавила. Але у всіх твіттах футболіста простежувався один лейтмотив: грецький футбол – антифутбол. Для наочності почитайте його повідомлення: "Мені насправді подобається ця німецька команда. В них є багато і всього. Чудовий удар їхнього капітана Лама. Давайте, доводьте до банкрутства Грецію", "@pedrocnn Ти кажеш, що греки грали закрито 39 хвилин. Вони були ганебними. Нагадали мені "Челсі" проти "Баварії" і "Барселони", "Це доводить мою кров до кипіння! Ганьба. Німеччина володіє 81% часу. Це чистий антифутбол від Греції". До цих твіттів важко щось додати. Очевидно, що гра греків мало в кого викликала позитивні емоції.

Тепер завітаємо на сторінку Петера Шмейхеля. "Німеччина – означає робота, який старт…", пише Петер про активний початок матчу зі сторони німців. Коли ж гол не був забитий тривалий час, Петер написав: "Ми потребуємо гола від Німеччини, щоб матч нарешті розпочався". Поле на стадіоні теж викликало незадоволення у зіркового екс-голкіпера. За рахунку 1-0 на користь Німеччини датчанин висловив зневіру у греків: "Не впевнений, що Греція може/зможе піти вперед, і, чесно кажучи, я думаю, що Німеччина дуже сильна для неї". Після четвертого голу німців Петера Шмейхеля понесло на жарти: "Це Роллс Ройс! ха-ха .... 4-1 на користь Німеччини - забив Ройс. Ось переглядаю його гол знову і думаю, що це найкращий гол ЄВРО-2012 на даний момент". Насамкінець, пишучи про другий матч 1/4 Євро-2012, Петер написав: "Німеччина є класною командою…більш ніяких слів і не потрібно".

Капітан "Евертона" Філ Невілл на вчорашньому матчі багато не зациклювався. Єдиною фразою, яку він написав про матч між Німеччиною і Грецією була: "Не можу повірити, що Гомес не грає в основі Німеччини. Він мій 1-й номер у списку кращих бомбардирів!". Мабуть Філ з кимось посперечався на пиво, хто ж стане кращим бомбардиром Євро. Нічого страшного для Невілла не сталося, у Гомеса є ще максимум два матчі.

Не оминула любов до збірної Німеччини і Гаїзку Мендьєту. Колишня легенда "Валенсії" був у захопленні від гри бундестіму: "Як швидко Німеччина відбирає м’яч!! Не нагадує ніяку команду? Добре грає з м’ячем, добре без м’яча!". Відразу ж фолловери Гаїзки розпочали писати свої здогадки про команду, яку мав на увазі футболіст. Відповідь була неочікуваною для всіх. Мендьєта написав "LUFC when they reached SM CL!! ;-)", що розшифровується як "футбольний клуб "Лідс Юнайтед", коли він досягнув півфіналу Ліги чемпіонів". І цьому не потрібно дивуватися, адже саме "Валенсія" Мендьєти вибила "Лідс" у півфіналі Ліги Чемпіонів 2000-2001 рр. Чесно кажучи, я не настільки добре обізнаний зі стилем гри "Лідса" в ті часи, проте твітт Мендьєти стане стимулом для пошуку. Після цього Гаїзка зробив комплімент для Озіла: "Німеччина, ти тільки що дала м’яч Озілу!! Він знає, що з ним робити…чудовий гравець!!". А на завершення іспанець написав: "Греція припиняє боротьбу на Євро!! А Німеччина в півфіналі, як і очікувалося!!".

Проповідник "сексуального футболу", екстравагантний голландець Рууд Гулліт, як і Філ Невілл, не багато написав про другий матч 1/4 фіналу Євро. Єдиними його двома твіттами про цю подію були: "Зараз дивлюся Грецію проти Німеччини" і "Німеччина є найкращою командою, яку я бачив впродовж всього Євро-2012". Не густо, сподіваюся, що наступні матчі більше зацікавлять голландця.

Співвітчизник Рууда, гравець "Спартака" з Москви Демі де Зеув, як ми вже згадували, пророкував перемогу Німеччині з рахунком 4-0. Зрозуміло, що за цю команду Демі і вболівав: "Який прекрасний атакуючий футбол показує Німеччина", написав він. Коли ж рахунок став 1-1, то гравець "Спартака" твітнув: "Я ж казав, що антифутбол приносить успіх у 2012 році". Нагадаємо, що після перемоги греків над росіянами саме цю фразу Демі і написав. Очевидно, що голландцю ближчий до душі атакуючий футбол. Загалом, після матчу де Зеув написав, що рахунком задоволений.

Легенда британського футболу Гарі Лінекер вчора здійснював переліт до Польщі. Сьогодні він має відбути до Києва, щоб спостерігати за матчем Англії з Італією. Це він написав у своєму твіттері. Очевидно, що саме тому він і не мав багато часу, щоб коментувати події матчу між збірною Німеччини та збірною Греції. "Сподіваюся, що Греція слабка, або ж Німеччина буде у прекрасній формі". Мабуть Гарі сподівався на багато голів, що й отримав. Крім цього, він написав ще один твітт про матч, в якому зізнався, що Греція грає шокуюче погано, а Німеччина, навпаки, фантастично.

Ну і як же без мого улюбленця Ріо Фердінанда! Легенда твіттеру теж спостерігав за вчорашнім матчем. Не будемо згадувати про всі компліменти у сторону німців – у Ріо вони теж були. Зацікавив нас на твіттер-сторінці захисника "Манчестер Юнайтед" один твітт, яким ми з Вами, шановні читачі champion.com.ua, на завершення огляду і вирішили поділитися: "Англія переможе Німеччину (після того, як завдасть поразки італійцям), згадаєте мої слова", написав Ріо. Ну що ж, Ріо, схоже на жарт, але поживемо-побачимо.

З Вами був Юрій Морозюк, до зустрічі на champion.com.ua!

Коментарі ()