Головне

Євро-2012. Чвертьфінал. Іспанія - Франція - 2:0. Як їх зупинити? ВІДЕО

24.06.2012 00:52 1186 0
Євро-2012. Чвертьфінал. Іспанія - Франція - 2:0. Як їх зупинити? ВІДЕО

Чемпіони світу справляють враження якогось криголама, який повним курсом йде до другого поспіль чемпіонства в Європі. Назустріч їм пливуть крижини, які здаються міцними і небезпечними на вигляд, але не витримують зіткнення і йдуть на дно. Сьогодні до числа таких "крижин" додалася і команда Франції.

Її тренер Лоран Блан намагається прищепити підопічним ті ж ігрові цінності, що і в іспанців: прагнення до контролю м'яча, обмін позиціями гравців центру поля й атаки, колективний відбір. Але поки що в іспанців досвіду такої гри просто більше і їх козир виявився старше.

Втім, варто зазначити, що Блан вирішив виставити більш захисний склад, фактично віддавши атаку на відкуп Рібері і Бензема. Обидва старалися, робили, що могли, але дуже часто їм просто не вистачало третього футболіста, з яким можна було обігратися.

Номінально таким третім повинен був стати Дебюші, який до цього діяв в захисті, але гра у Матьє не дуже вийшла. І якщо вже виділяти головного антигероя зустрічі, то на думку спадає насамперед саме гравець "Лілля". При першому голі він невчасно посковзнувся, що дало можливість Альбі без перешкод навісити на Алонсо, якому ніхто не заважав забити "цвях" у кут воріт Льоріса. І саме Дебюші не реалізував, мабуть, найреальніший шанс у французів, пробивши головою вище воріт після відмінної подачі Рібері.

Втім, за великим рахунком, якщо найнебезпечнішим шансом у Франції був цей напівмомент у другому таймі, то можна уявити якою перевага була у Іспанії. Дель Боске знову віддав перевагу грі без номінальних форвардів в розрахунку на ривки Сілви і Фабрегаса. Не сказати, що "Фурія" мала можливості забити кожні дві хвилини, але правило "поки м'яч у тебе, суперник не заб'є" дотримувалася після м'яча Алонсо чітко.

То Фабрегасу трохи не вистачить, щоб замкнути простріл Сілви, то Іньєста неточно бив до кутового, а Піке - після. Торреса, котрий вийшов на заміну, трохи випередив захисник, не давши Альбі стати автором другої гольової передачі. І все-таки основним заняттям іспанців було перекидання м'яча від одного гравця до іншого в очікуванні помилки.

І вже в самому кінці гри дочекалися-таки. Гол організували ще два гравці, що з'явилися з лавки: Касорла віддав на хід Педро, той на ривку пішов від Рамі і дочекався фолу Кошельни. Хаві Алонсо спокійно реалізував 11-метровий, зробивши собі другий подарунок до сотої грі в збірній. Між тим кількома хвилинами раніше той же Кошельни претендував на пенальті після того, як той же опорник Іспанії прихопив його за футболку при подачі кутового.

Іспанія в півфіналі і тепер надії любителів сенсацій звернені у бік Португалії. Команда, чиє тріо хавбеків Велосо-Моутіньо-Мейрелеш може тримати м'яч не гірше сусідів-піренейців, і чиї крилаті лідери Нані і Роналдо індивідуально перевершують крайніх захисників чемпіонів Європи. Ось тільки все це на папері, а на ділі поки Іспанія все такий же беззаперечний фаворит. Не згодні Кріштіано і Ко? Доводьте ...

Коментарі ()