Головне

Євро-2012. Англія - Італія пен. 2:4. Скуадра Адзурра перемогла англійський "катеначо"

25.06.2012 00:38 1342 0
Євро-2012. Англія - Італія пен. 2:4. Скуадра Адзурра перемогла англійський "катеначо"

Після відверто нудьгого матчу минулого вечора між Іспанією та Францією, залишалася єдина надія побачити хороший футбол у чвертьфіналі Євро-2012 у виконанні Англії й Італії. Звичайно, переможців на судять, але гра на першій стадії плей-офф залишала бажати кращого. Винятком є тільки збірна Німеччина, яка на полях України та Польщі грає за правилом "ви заб'єте, скільки зможете, а ми - стільки, скільки потрібно буде для перемоги".

Визначити фаворита у парі Англія - Італія було важко. Хоча ні та, ні та збірна ще не програвали на Євро-2012, проте гра сама по собі була далекою від оптимальної. Англійці цілком могли і вилетіти, зарахуй тоді Віктор Кашшаї "гол-привид" Марко Девіча. Аналогічно і Скуадра Адзурра. Хорвати просто запізно пропустили від іспанців і відігратися не встигли. А по грі "картаті" виглядали, не побоюся цього слова, краще за апенінців.

Уже з перших хвилин стало зрозуміло що сьогодні ми побачимо хороший футбол. на 5-ій хвилині рахунок міг бути 1:1. Спочатку Де Россі з далекої відстані перевірив на міцність стійку "бесарабських" воріт НСК "Олімпійський". У відповідь Буффон створив суперсейв, коли рукою дістав удар Джонсона з лінії воротарської.

Італійці, загалом, більше володіли ініціативою. Однак це не заважало англійцям проводити розумні комбінації, шукаючи на вістрі Руні. В Італії весь розрахунок, зрозуміло, був на Пірло. Перший фірмовий пас Андреа виконав на 25-ій хвилині, вивівши віч-на-віч з воротарем Балотеллі. Харта Маріо, можливо, і переграв би, проте програв він у швидкості Террі, який і заблокував удар.

Ближче до завершення тайму команди знову обмінялися небезпечними пострілами. Балотеллі влучив у воротаря з хорошої позиції, а Велбек майже поцілив у дальній кут з лінії штрафного майданчика. Після цього італійці притисли суперників. Пірло ще один чудовий пас віддав за спини захисникам. Там Кассано скинув у центр на Балотеллі, якого і тут оборона випередила. Маріо, взагалі, у звітній зустрічі фатально не щастило.

Після перерви підопічні Пранделлі просто зобов'язані були розривати суперників. Не щастило... То Де Росіі не влучить метрів з п'яти, то Балотеллі не може пробити повз Харта. А скільки ударів було заблоковано! Якщо врахувати додатковий час, то за кількістю ударів беззаперечно виграла Італія - 35:9. У ствір - 20:4! Володіння м'ячем - 64% на 36% (дані офіційного сайту УЄФА, телевізійники більше нарахували). Вражає, правда?

У додаткові тридцять хвилин не було видно, за рахунок чого Англія може витягнути цей поєдинок. Ох і отримають вони на горіхи від британських журналістів. У цьому можна не сумніватися. Таке враження, що Рой Ходжсон грає у катеначо. Іншим чином пояснити той факт, що Англія у всіх матчах Євро-2012 грала від оборони, віддаючи володіння м'ячем противникам, - неможливо.

Очевидно, тренер британців розумів, що того часу, який йому надали, аби підготувати збірну до першості, було замало. СЬогодні він розраховував на післяматчеву серію пенальті. Та все ж здоровий глузд узяв гору (запевняю, я не є прихильником жодної з цих команд, - авт.). Італія витримала тест на перевірку нервів. В Англії підвели Ешлі Янг (поперечина) й Ешлі Коул (Буффон).

Отож, тепер на нас очікує ще одна битва грандів європейського футболу - у Варшаві 28 червня апенінці зіграють з Німеччиною. Тоді і побачимо, чого саме коштує нинішня Бундесмашина. Водночас, італійцям точно буде непереливки. Підігрівати майбутній поєдинок те, що у 2006 році Італія вибила Німеччину на домашньому для останніх чемпіонаті світу.

Коментарі ()