Головне

Огляд закордонної преси: СуперМаріо, застій Німеччини і статистика говорить правду

29.06.2012 14:18 1128 0
Огляд закордонної преси: СуперМаріо, застій Німеччини і статистика говорить правду

Хотіли сенсацій на Євро? Ось Вам, маєте! Звичайно, це звучить дещо образливо по відношенню до італійців, але збірну Німеччини вважали очевидним фаворитом Євро-2012, тому матч проти італійців повинен був нести роль своєрідної репетиції перед фіналом. А можливо німці вже були у фіналі в подумках? Гадаю, що незабаром ми це дізнаємося після внутрішньокомандних розбірок.  А що ж пише зарубіжна преса з цього приводу?

BBC: Балотеллі виводить Італію у фінал

"Загадковий нападаючий "Манчестет Сіті" допоміг збірній Італії пройти у фінал Євро-2012 завдяки двом голам, які він забив у першому таймі. А команда Йоахіма Льова, яка багатьма розглядалася як потенційний тріумфатор турніру, не змогла показати вражаючої гри і потрапити до фіналу. Футболісти Німеччини ще жодного разу не обігравали італійців на чемпіонатах світу та Європи. Тепер уже з восьми ігор німці половину програли, а ще чотири завершили внічию", - пише BBC.

Видання пропонує ознайомитися з висновком аналітика по даному матчу. Експертом виступає колишній тренер німецької збірної, а тепер головний тренер збірної США по футболу Юрген Клінсман: "Майбутнє німецької збірної в руках цих хлопців, але сьогодні вони зайшли в глухий кут. Італійці переграли Німеччину в першому таймі і показали набагато кращу гру в другому. Можна зі впевненістю сказати, що Італія заслуговувала на перемогу. Перш за все, матч збірна Німеччини програла в середині поля. Вони не змогли взяти під контроль Пірло, не змогли взяти під контроль Монтоліво, не змогли взяти під контроль де Россі. Крім того, Балотеллі зіграв як справжня зірка", - говорить Клінсман.

На завершення, видання вважає, що фанати збірної Німеччини були просто фантастичними і заслуговували на те, щоб їхня команда перемогла, проте нічого не могло зупинити Італію і Балотеллі цього вечора.

The Sun: Маріо запалив весь стадіон

"Маріо Балотеллі, який нещодавно підпалив свій будинок, пускаючи феєрверки у ванній кімнаті, вчора увечері запалив увесь стадіон", - як завжди весело розпочинає свою статтю The Sun.

"СуперМаріо спалив дотла репутацію збірної Німеччини, яку всі так боялися, забивши два чудових м’ячі. Форвард "Манчестер Сіті" відкрив рахунок головою на 20-й хвилині і подвоїв через 16  хвилин. Ці голи вивели його команду у фінал проти Іспанії, який відбудеться у Києві в неділю. Можна зі впевненістю сказати, що це був найкращий матч Балотеллі, який ми коли-небудь бачили – і німці не могли з цим нічого поробити. Схоже, що всі моменти, які італійці не реалізували у матчі проти Англії, цього разу стали голами Маріо", - високо оцінює роботу чорношкірого італійця видання.

The Sun вказує на сприятливу для італійців статистику: "Багато хто очікував на перемогу Німеччини, але історія була на боці Італії. Італійці ніколи не програвали матчів проти Німеччини у всіх семи попередніх зустрічах на великих турнірах - в тому числі у фіналі Чемпіонату світу 1982 року і півфіналі 2006 року".

Насамкінець The Sun вказує, що головний тренер італійців Чезаре Пранделлі в якості боса команди не програє в 15 офіційних іграх, проте продовжити цю серію до 16 матчів буде зробити не просто.

Eurosport: Біг на місці

Eurosport вважає, що перемога збірної Італії над Німеччиною не є випадковістю: "Для збірної Німеччини, яку багато хто вважав єдиною реальною загрозою гегемонії Іспанії, матчі з Італією завжди складаються непросто. Досить сказати, що в іграх плей-офф великих турнірів німці жодного разу не змогли пройти Італію, а останній подібний провал дуже боляче вдарив по самолюбству німців на домашньому ЧС-2006".

Дуже цікавими є думки видання щодо проблем збірної Німеччини із завоюванням титулів: "З 2006 року "Бундестім" щоразу вважають одним з головних фаворитів турнірів, а її молодь називають "майбутнім світового футболу". Такою ж вона була на Євро-2008 і ЧС-2010 ... Минуло ще два роки, а німці знову "молоді" і знову в списку претендентів на золото. Ось тільки золота як не було, так і немає! Це все більше нагадує біг на місці. У команди є досягнення, є стабільність і клас, але немає того якісного ривка вперед, якого чекають вже кілька років. Німеччина регулярно визнається "найяскравішою", "найатакуючішою" або "найрезультативнішою", але ніколи не виявляється просто найкращою.

Адже те покоління, яке колись називали "майбутнім", вже перетворилася на теперішнє. Лам, Швайнштайгер, Мертезакер, Подольскі, Нойер і Гомес - всій цій братії вже за 25 і вони, що називається, в самому соку. Деякі з них, цілком можливо, вже і не будуть в команді через два роки в Бразилії, і не дочекаються своїх 15 хвилин слави", - розмірковує Eurosport.

"Що ж необхідно команді Німеччини, щоб зробити якісний стрибок у її грі? Можливо, зміна тренера? Звичайно, фахівця, який завоював медалі трьох найбільших турнірів поспіль ще потрібно пошукати, але, схоже, "Йогі" уперся в стелю і "пробити" її він не може…", - підсумовує плачевну для Німеччини ситуацію видання.

Sportbox: Пограбування по-італійськи

"Збірна Італії стала другим фіналістом Євро-2012. У поєдинку за право зіграти у вирішальному матчі "Скуадра Адзурра" взяла верх над одним з головних фаворитів чемпіонату - командою Німеччини, продовживши свою безпрограшну серію в матчах з німцями на великих турнірах. Головним героєм півфіналу став форвард італійців Маріо Балотеллі, на рахунку якого обидва голи своєї команди", - пише Sportbox.

"Оборона збірної Німеччини не зрозуміла явних натяків і суворо поплатилася за надання занадто вільних умов суперникові. Кассано на краю штрафного майданчика накрутив двох опонентів і виклав м'яч точно на голову Балотеллі, якому вдалося виграти боротьбу на другому поверсі і відкрити рахунок. Прогнозований більшістю фінал Німеччина - Іспанія поступово починав розчинятися у повітрі.

Ще більш розмитим фокус зробив той же Балотеллі, покаравши німецьку оборону за очевидний провал в центрі. Чорношкірий форвард, який в цьому матчі виконав роль такого собі грабіжника-грабіжника, опинившись віч-на-віч з Нойером, від душі вколотив м'яч у дев'ятку…Італійці, маючи комфортну перевагу в рахунку, цілком розумно діяли під другим номером і героїчно відбивали атаки "Бундестіму". При цьому паніці оборона "Блакитної Ескадри" не піддавалася", - вважає автор.
 
"Німці, які на ще одному турнірі встигли полонити багатьох своїм футболом, знову змушені відкласти втілення мрії про золоті медалі. А от італійці, які порушили хід неймовірно логічного і передбачуваного чемпіонату, напевно постараються створити ще одну сенсацію 1 липня, коли у фінальній зустрічі в Києві відбудеться бій за золото з Іспанією", – завершує Sportbox.

The Telegraph: Загадковий італієць Маріо Балотеллі нищівно відповідає своїм освистувачам

"Першим голом був звичайний удар головою, а другим – прекрасно реалізований вихід один на один. Маріо Балотеллі своєю грою довів, що став футболістом міжнародного рівня, який шокував збірну Німеччину, відправивши її додому з Євро-2012, і заткнув роти всім тим, хто викрикував расистські образи в його сторону", - пише Пол Хейворд із The Telegraph.

Видання присвятило чималу частину свого матеріалу Балотеллі: "Подивіться на все його очима хоча б на мить і ви побачите умови, яких не побажали б навіть ворогу. Забудьте про гроші і лестощі. Уявіть, що чуєте расистські співи у свою сторону від іспанських чи російських вболівальників на події, яка, перш за все, вважається родинним святом. Спробуйте уявити, які почуття вас сповнюють, коли Gazzetta Dello Sport, з вашої країни, публікує малюнки з явним мавпячим підтекстом, на яких вас зображено у вигляді Кінг Конга, що лізе по Біг Бену.

З огляду на все це, світ буде вам здаватися загрозливим місцем, але Балотеллі подолав цю боязнь, зумівши відповісти всім ворогам і критикам двома голами у ворота Німеччини. До всього, він ще й  скромний чоловік: "Коли я забиваю, то не святкую, бо просто виконую свою роботу. Коли листоноша доставляє лист, він святкує?, заявив він напередодні півфіналу", - пише The Telegraph.

На завершення, видання вказує, що про те, хто ж насправді є Балотеллі: переоцінений піжон або ж ексцентричний геній, - ще довго будуть сперечатися. Проте останній його матч схиляє нас до останнього.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()