Головне

Блохін: Команда в нормальному стані

07.06.2012 23:33 312 0
Блохін: Команда в нормальному стані

Збірна України підходить до першої гри домашнього чемпіонату Європи у цілком робочому стані, висновки з товариських ігор зроблені, психологічна підготовка триває.

Про це та про інші цікаві моменти йшлося на останній прес-конференції Олега Блохіна перед стартом Євро, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Про логістику

- Ще не вирішив, де буде збірна між матчами в Донецьку. Ми це не обговорювали, говорили про гру з Туреччиною і будемо говорити про гру з Швецією

Про співвідношення сил зі Швецією

- Тренер шведів вважає їх сильнішими? Треба питати його за якими критеріями їх команда сильніше. Я вже чув, що якщо ми господарі, то повинні перемогти. Але краще відразу розділити медалі навпіл: одну нам, одну полякам.

Про матч з турками та отруєння перед ним

- Закриємо тему: дві доби пройшло, хлопці тренуються в повну силу. Психичний стан команди в нормі. Загалом не треба оцінювати команду по товариських іграх, ще раз наголошу - команда в нормальному стані. І якщо чесно, то треба писати, що команда отруїлася і гри взагалі ніякої не було. 12 чоловік отруїлося!

Висновки з ігор ми зробили, але вони залишаться всередині команди. Я ніколи не переходжу на персоналії. Скажу лише, що розбір після Туреччини тривав протягом години, а зазвичай - 30-35 хвилин. Хтось узяв шанс, хтось ні, побачите 11-го числа в матчі з Швецією.

Про стан команди

- Травма Ярмоленка? Немає жодного травмованого. 23 людини готові до гри з Швецією! І фізичні кондиції в нормі - аналіз гри з Туреччиною показав, що з 75-ї по 90-у хвилини команда додавала.

Відсутність практики у Вороніна - складне питання. Те, що сталося з ним в "Динамо" для мене загадка. Восени був лідером і раптом потрапив на лавку запасних і приїхав дещо не в тому психологічному стані. Але зараз Андрій набирає кондиції і поки проблем я не бачу.

Щодо ставлення трійки викреслених із заявки, то треба у хлопців питати. Я повів себе порядно, зібрав весь тренерський склад і оголосив. Ніхто нікуди від гравців не ховався, складне важке рішення, але я його прийняв

Про психологію

- Тиск буде, від преса нікуди не втечеш. І якщо "фізику" ми вже не зробимо, то от психології приділимо особливу увагу. Я не експериментую, повірте у мене є програма і намічена робота. Розумію всю відповідальність, якщо вважаєте, що я не розумію, на якому кріслі я сиджу, то робите велику помилку.

Але тренерська робота і бутність футболістом навчили мене не показувати, що всередині. Я був непередбачуваним гравцем, а зараз непередбачуваний тренер. Я теж хвилююся, є предстартове хвилювання, це нормально перед стартом такої події. Перед Туреччиною (у відборі до ЧС-2006 - Чемпіон) спав, як дитина, а тут, можливо, буду дивитися касету всю ніч.

Про преміальні та дисципліну

- Як гравці відреагували на розмір преміальних? Треба спочатку зіграти, а потім вже реагувати. Команда думає про Євро, а не про преміальні.

Чи забороняю щось? В якому столітті ми живемо? Я не можу заборонити телефони, інтернет, з журналістами не забороняю спілкуватись, хочуть і спілкуються. Якщо хтось порушить внутрішній розклад, піде на всю ніч гуляти - ну, хай спробує. Льов (тренер збірної Німеччини - Чемпіон) дозволив своїм пити, курити, з дружинами спілкуватися - це їх внутрішній порядок, традиції. У кожного своє.

Особисті очікування від першості

- Те, що ми домоглися Євро - це вже великий успіх. Країна просунулася вперед на 20 років. І те, що вперше граємо на такому турнірі - колосальний успіх! Я сказав хлопцям: "Вам надали честь захищати країну на такому рівні, зрозумійте це". А про результат подумаємо, коли почнемо грати.

Наостанок головний тренер збірної України закликав присутніх підтримати його команду вже 11-го червня.

Коментарі ()