Головне

Євро-2012. Група B. Німеччина - Португалія 1:0. Голова Гомеса спрацювала

09.06.2012 23:40 734 0
Євро-2012. Група B. Німеччина - Португалія 1:0. Голова Гомеса спрацювала

Так уже вирішив жереб, що у групі С фінальної частини чемпіонату Європи підібралася найсильніша компанія. Сюди потрапили віце-чемпіони світу 2010 року - голландці, бронзові призери того ж турніру - німці, віце-чемпіони Європи 2004 року - португальці, а також чемпіони Європи-1992 - данці.

Звичайно, фаворитами напередодні старту вважалися збірні Німеччини та Нідерландів. Однак і Португалія на чолі з Кріштіану Роналду, який є одним з головних претендентів на цьогорічний "Золотий м'яч", мала вступити у боротьбу за вихід у чвертьфінал. Принаймні, вже прийшов час перерости з перспективних у реальних претендентів. Щодо команди Данії, то "Банда Ольсена" була темною конячкою, котра цілком могла вистрілити, як це було у 1992 році. В принципі, першу сенсацію вони вже піднесли, про що вже "Чемпіон" написав.

Наставник збірної Німеччини Йоахім Льов також зазначав, що ця група є складною. Хоча він додавав, що тепер об'єктивно можна побачити силу його підопічних. Що ж, португальців обіграли. Однак з великими труднощами. І якщо у захисті було все гаразд, то до атаки є певні питання. Чимало моментів мали німці, щоб відкрити рахунок раніше.

У певній мірі протистояння у Львові нагадало недавній фінал Ліги Чемпіонів, коли одна команда повністю віддала ініціативу іншій і відійшла в оборону, розраховуючи на контратаки. Піренейці грали майже саме так. Тому і не дивно, що у першому таймі їхні суперники мали чи не тотальну перевагу. При цьому високих швидкостей ми не побачили. Навпаки, йшла тактична боротьба. Льов намагався знайти слабке місце у грі підопічних Паулу Бенту.

Знайти не вдалося, але спрацюв перевірений варіант з Гомесом. Усім відомо, що якщо Маріо впіймав м'яч точно на голову, то буде небезпечно. Так і сталося, коли він випередив центральних захисників і забив переможний у підсумку гол. Шкода було дивитися на Подольскі, який як тільки не бив, та все летіло повз ворота чи було заблокованим.

Тепер про португальців. Жевріє десь думка, що не заслуговували вони на поразку. На останній хвилині першого тайму після удару Пепе на допомогу Нойєру прийшла поперечина. Вона ж врятувала воротаря і у другому таймі, коли накидував на ворота Нані. Як там кажуть? Переможців не судять. Не будемо і ми. Просто зазначимо: удари - 12:11 на користь німців, у ствір - 7:4 на користь португальців, кутові - 11:2 (!) на користь тих таки португальців. І жодного разу не було створено справжню небезпеку після навісів. Усе виграли Нойєр і захисники.

Дещо розчарував Роналду, який у "Реалі" й у збірній - ніби дві різні людини (власне, як і вчора Петер Чех). У звітному матчі у нього був лише один момент, коли Кріштіану замешкався, і його удар у чудовому підкаті заблокував Боатенг. Наприкінці матчу Роналду кілька разів проривався правим флангом. От тільки партнери його намагання точними ударами завершити не зуміли.

У підсумку маємо мінімальну перемогу збірної Німеччини, яка тепер разом з Данією очолює групу С. У наступному матчі на нас очікує суперматч Бундестім проти Нідерландів, який може розставити крапки на "і" у тому, хто ж саме є фаворитом. У Португалії тепер є тільки один шанс - перемагати данців. Будь-який інший результат фактично залишить їх за бортом плей-офф.

Коментарі ()