Головне

Євро-2012. Група C. Іспанія - Італія 1:1. Немає сильнішого серед рівних. ВІДЕО

10.06.2012 18:13 613 0
Євро-2012. Група C. Іспанія - Італія 1:1. Немає сильнішого серед рівних. ВІДЕО

У третій ігровий день Євро-2012 у Польщі на "Арена Гданськ" зійшлися дві супергрізні сили європейського футболу. Чинний чемпіон Європи і світу збірна Іспанії грала проти тріумфатора мундіалю 2006-го року національної команди Італії. Як і очікувалось, поєдинок видався захоплюючим.

Команда Дель Боске розпочала гру без яскраво вираженого форварда, на вістрі атаки ставка була зроблена на Сільву, Фабрегаса та Іньєсту, але вдалі дії оборони і впевнена гра Буффона не давала ніяких дивідендів цій зв'язці в першій половині зустрічі. Незважаючи на те, що іспанці більше володіли ініціативою, італійці не соромилися пресингувати суперника у центрі поля і йти на ворота Касільяса. Яскравим завершенням першого тайму став удар Мотти, який у фантастичному стрибку все ж зумів відбити голкіпер збірної Іспанії.

На початку другого тайму відкривати рахунок мав Маріо Балотеллі, який виграв боротьбу у Серхіо Рамоса і вийшов сам на сам із голкіпером, проте надмірна самовпевненість форварда завадила йому відзначитись. Маріо настільки довго і нахабно готував удар, що Рамос встиг повернутися, і випарвити свою помиклу. Після цього тренер італійців відразу відправив нападника відпочивати, а на його місце випустив досвідченого ветерана Антоніо Ді Натале. Який вже через декілька хвилин відкрив рахунок після класного розрізного пасу з правого флангу.

І от після пропущеного м'яча іспанці дійсно заграли. Спочатку з далекої відстані перевірив голкіпера Андреас Іньєста, а вже в наступній атаці чергова комбінація за участі Сільви і Фабрегаса завершилась взяттям воріт. Італійці почали нервувати, а дель Боске вирішив перебудувати гру своєї команди, випустивши на фланг Хесуса Наваса, а на вістря - Фернандо Торреса. Але, нажаль, не вгадав із заміною.

Бо Торрес спочатку повторив подвиг Балотеллі - вийшовши сам на сам із Буффоном, Фернандо не зумів обіграти голкіпера, а в наступному епізоді нападнику завадило точності, аби перекинути голкіпера і відправити м'яч у порожні ворота. Навас та Іньєста продовжували тероризувати фланги, але більше забити "червоним" сьогодні не вдалося. Як і підопічним Пранделлі, які під кінець матчу дали супернику повну своботу дій, погодившись на одне очко.

Вцілому, обидві команди, незважаючи на різний стиль гри, провели більш-менш рівний матч. Як завжди свій клас підтвердили суперголкіпери Касільяс і Буффон, тому нічийний результат зустрічі цілком закономірний. Свої претензії на вихід до наступного раунду сьогоднішні суперники вже будуть пред'являти хорватам та ірландцям, а далі, не виключено, може ще і зійдуться у якійсь із більш пізніх стадій турніру. І от тоді вже точно сильніший буде визначений.

Коментарі ()