Головне

Євро-2012. Група C. Ірландія - Хорватія - 1:3. Перемога на класі та суддівстві. ВІДЕО

11.06.2012 00:42 487 0
Євро-2012. Група C. Ірландія - Хорватія - 1:3. Перемога на класі та суддівстві. ВІДЕО

Зі стовідсотковою ймовірністю завтра перші сторінки ірландських ЗМІ будуть містити заголовки про погане суддівство, що вбило національну збірну в зустрічі проти хорватів. У цьому є велика доля правди, переможний гол балканці забили після офсайду, а у другому таймі суддя не побачив порушення, за яке треба ставити пенальті. Але при всьому цьому не варто забувати, що рівень гри команди просто не відповідав статусу першості Європи.

Звичайно, було б дивно щукати вишуканих мережив від команди, основу котрої становлять футболісти середняків англійської Прем'єр-ліги та Чемпіоншипу. Однак все одно, навіть з урахуванням дощової погоди, зводити всю атакувальну модель гри до довгих пасів в розрахунку на фарт форвардів та вірити у стандарти було якось занадто примитивно. Від великого Трапаттоні чекали дещо іншого.

Хоча, згідно відомої приказки, коли пропускаєш на першій хвилині, то всі передматчеві розклади летять геть. Хорвати забили не на першій, а на третій, але суть ви, певно, зрозуміли. Ірландці відбилися від кутового, але хорвати повернули м'яч у штрафний майданчик, де захисники дали Манджукічу спокійно пробити головою метрів з 13. Гівен на мокрому газоні не зміг відштовхнутися як слід, і таким чином було забито поки що найшвидший гол першості.

Ірландці поперли вперед, але вибратися з-під пресингу хорватів їм було складно. Більш класні гравці "шашечних" протягом всієї гри дуже вдало перекривали потенційно небезпечні напрями передач. Тому гол у відповідь став дещо несподіваним. Але штрафний є штрафний, і ірландці свій шанс показати вмілу гру на другому поверсі використали. Сент-Леджер замкнув навіс Макгіді і побіг святкувати з партнерами.

Майже одразу Ворд міг замкнути у такому ж стилі другий, але кут був вже занадто гострий. Хорвати ніби і тримали м'яч більше, але з гостротою в них не дуже складалося. Втім, перед самою перервою вони забили дуже суперечливий гол. Знову невдалий кутовий, м'яч спробували повернути, одразу два хорвати були у офсайді, рикошет, сфера відлетіла до Ворда, котрий відкинув круглого під удар Єлавічу, що був ближче до воріт Гівена, ніж будь-хто інший. Нападник спокійно пробив повз кіпера.

Капітан ірландців Роббі Кін довго сперечався з суддею під трибунами, але на другий тайм все ж вийшов з вірою хоча б у нічию. Однак вже за чотири хвилини цю віру було якщо і не вбито, то серйозно поранено. Другий гол забив Манджукіч, котрий після навісу у штрафний надіслав м'яч у штангу, від якої той  влучив у голову Гівену. Прикрий для воротаря рикошет, і гол вирішили записати на форварда.

Хорвати на куражі поатакували ще хвилин 7-8, а потім почали тримати м'яч, подовгу роблячи паси на власній половині поля у розрахунку на помилку опонентів. Справді хороший шанс мав лише Ракітіч, але трохи не докрутив, тому м'яч розминувся з кутом воріт. Але ірландці з ініціативи, люб'язно наданої їм командою Біліча, не скористалися. Було кілька ударів Ендрюса, котрому не щастило, було чимало навісів, але думки не простежувалось.

Лише раз промайнув промінь надії, але... Кіна підчепив Чорлука, котрий відіграв дуже брудно та нервово у першому таймі. Роббі впав у штрафному, але голландський рефері Куйперс вирішив не відставати від тенденції не давати очевидні пенальті. Кіна незабаром замінили - рішення Трапаттоні важко зрозуміти, як і заміни найактивніших у першій половині грі Макгіді та Дойла. Чи напишуть про це в Ірландії - питання поваги до тренера та вміння звертати увагу не лише на рішення суддів.

Для ібританців чемпіонат на цьому фактично завершився, повірити у те, що вони зачепляться за очки в обох матчах проти фаворитів з Іспанії та Італії дуже важко. А хорвати отримали непоганий плацдарм для  боротьби за вихід у чвертьфінал. З непоганою лінією півзахисту та вмінням форвардів реалізовувати свої шанси вони з непоганим настроєм мають дивитися у майбутнє.

Коментарі ()