Головне

Стадіон "Арена-Львів"хочуть демонтувати?

24.06.2013 15:15 1164 0

Після Євро-2012 у Львові йдуть розмови про демонтаж амбітного стадіону "Арена-Львів".

Первісний кошторис будівництва був 600 мільйонів гривень, реальний ж виявився - 3 мільярди гривень, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Як повідомляється, розмови про демонтаж з'явилися після того, як стадіон виявився збитковим. Місцевий футбольний клуб відмовляється грати на стадіоні через те, що він "не фартовий".

Під час будівництва "Арена" набралася мільйонних боргів, і далі продовжує витягувати гривні з українських кишень. Примітно і те, що "Арена-Львів" в деяких місцях вже почала сипатися, хоча після Євро-2012 пройшов лише рік, йдеться у сюжеті.

"Утримання цього стадіону коштує 20 мільйонів гривень. Ми не готові такі гроші платити, не маємо звідки їх взяти. Ми вже пропонували різні варіанти. Влада поки що ні на один з них не погодилася", - говорить генеральний директор ФК "Карпати" Ігор Дедишин .

Криза досягла свого піку, коли місцеві депутати почали публічно обговорювати можливість демонтажу нового стадіону. Нібито так дешевше, ніж кидати на вітер 20 мільйонів щорічно. Однак, міська влада все ще заступається за арену.

"Та ви що! Це дитина, що народилася у Львові! Його треба ростити, пестити. Це те, що прославляє Україну", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, ТОВ "Альткомкиївбуд" вимагає стягнути з управління капітального будівництва Львівської міської ради 4,3 млн гривень за проект львівського стадіону.

За даними "Економічної правди", один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером екс-віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Коментарі ()