Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Словаччина 0:1. Ляпас від словаків у Києві

08.09.2014 17:11 448 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Словаччина 0:1. Ляпас від словаків у Києві

У відборі до ЧЄ-2016 року національна збірна України стартувала з поразки у матчі зі Словаччиною. 50 тисяч уболівальників НСК Олімпійський не зуміли надихнути українську команду на більш-менш пристойний футбол та результат. Провалений перший тайм, помилки в захисті, програний центр поля та змарнована пара-трійка моментів - це усе на що награла команда Михайла Фоменка.

Але спершу про виконання національного гімну України. Як і очікувалося стадіон затягнув, а більшість гравців синьо-жовтих підхопили, але не всі... З 11 гравців та 22 хлопчаків та дівчаток, котрі виводили команду на поле, не співали двоє - Едмар та Ракицький. З першим все зрозуміло, його справжня Батьківщина не тут, і він лише заробітчанин. Ракицький, складається враження, що ця людина уболіває за якесь угруповування з абревіаторою з трьох літер, а не за Україну...Якщо ж ні, то нехай дасть привселюдно пояснення, чому ігнорує гімн України. Як свого часу зробив Несмачний. Екс-гравець Динамо сказав, що не співає гімн України, бо віра не дозволяє, а він свідок Ієгови і питання зникли. Ракицький ж усіх ігнорує і робить фінт вухами, відпочиває із задоволенням в загарбанному Росією Криму поки на його Батьківщині ті ж самі росіяни вбивають його співвтчизників і можливо навіть сусідів по Донецьку.

Тепер щодо футболу. Збірна України зіграла дуже слабенько. Фоменко ставив в цьому матчі на швидкі контратаки і гру флангів, а в результаті майже нічого не було. В центрі поля словаки не відчули конкуренції і лише зрідка Степаненку вдавалося зірвати кілька атак і майже жодного руху на атаку. Не пішла гра і в Едмара, який, напевно, мав зв`язувати своїми пасам півзахист з нападом.

Нервово і слабенько зіграв захист українців. Єдиний гол в цій грі - це розслабленість Ракицького та відсутність підстраховки від Шевчука, коли Мак легко переграв П`ятова. У перші 45-хвилин в гостей було ще кілька моментів, щоб забити. Інколи відверто нам щастило, а одного разу потягнув удар того ж Мака П`ятов. Наприкінці першого тайму сиьо-жовті забігали, мабуть, через розслабленість словаків. Відразу ж два моменти мали українці. Спочатку Степаненко з кількох метрів не зумів пробити воротаря словаків, а за кілька хвилин Зозуля не зумів розвернути голову у бік воріт гостей і пробив у воротарський майданчик.

У перерві Фоменко замін не робить, а вони мали бути. Напевно, не був зайвим би на полі більш габаритний за Зозулю Гладкий чи швидкий Шахов. Це в першу чергу, а далі вибору у Фоменка не так і багато...

На початку другого тайму Едмар ударом головою пробив в штангу і знову ж зіграв на добивання, але не пробив Козачика. Початок був гарним, але надалі словаки стабілізували свою гру і моменти знову почали виникати біля воріт збірної України. Гамшик легко роздавав паси і його ніхто не зустрічав і це вже був другий тайм.

На 67-й хвилині Фоменко визрів на першу заміну і не вгадав. Безус вийшов на поле, але окрім жовтої картки нічим не запам`ятався. Те ж саме стосується і усієї команди українців за виключенням П`ятова. До речі, вже в доданий арбітром час П`ятов навіть забив гол після стандарту, але його не зарахував суддя, оскільки побачив фол в атаці українського голкіпера на Козачику. А через десяток секунд після цього моменту суддя дав свисток про завершення гри.

Що не вийшло українців? Не було командної гри, бажання битися через неможу. Навіси, "свічки" у штрафну та простріли не несли загроз воротам словаків. Не працювали фланги, за виключеннням кількох проходів Федецького, програна боротьба за центр поля...і не забили гол. Напевно, для одного матчу вдосталь.

Коментарі ()