Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Люксембург - Україна 0:3. Валідольний розгром

15.11.2014 15:16 1399 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Люксембург - Україна 0:3. Валідольний розгром

Як і очікувалось, збірна України здобула нелегкі три очки у виїзному поєдинку з Люксембургом. Бажання суперника награти на чергову сенсацію, і не дуже вдала гра української команди в обороні додала цьому протистоянню присмак "валідольності", однак індивідуальна майстерність футболістів Михайла Фоменка стала сьогодні вирішальною.

У першій половині Люксембург створив велику кількість моментів, і якби клас гравців суперника української збірної був вище - для нашої команди все могло б завершитися не так радісно. Варто згадати хоча б епізоди Тюреля, який спочатку не зміг пробити П'ятова з 10-ти метрів, а пізніше ще й не реалізував чистий вихід сам на сам.

У свою чергу, в атаці Україна грала не менш активно, проте Роману Зозулі і Денису Олійнику, якого Михайло Фоменко випустив сьогодні з перших хвилин, свої моменти реалізувати також не вдалося. А от у Андрія Ярмоленка гра сьогодні пішла, що він і довів уже на 30-й хвилині, відкривши рахунок у зустрічі, опинившись в потрібний момент в потрібному місці.

На другий тайм Україна виходить ще більш заряджена, Олійник знову марнує чудовий момент для взяття воріт, після чого гру на себе знову бере Ярмоленко. Два точні фірмові удари українця за три хвилини остаточно поховали всі надії збірної Люксембургу, які ще залишалися у неї після непоганого першого тайму.

Після цього Україна почала грати дещо від оборони, суперник намагався відігратися, більше використовуючи вже дальні удари, але у рамці надійно діяв Анндрій П'ятов, який не залишив атакувальній ланці господарів жодного шансу.

У підсумку, Україна провела матч за принципом - гра забудеться, а результат залишиться. Кадрові втрати вплинули на гру команди, яка непогано зіграла в атаці, на "трієчку" відіграла в обороні, проте виконала поставлене перед нею завдання.

На зимову перерву дружина Михайла Фоменка йде з хорошим очковим запасом, однак з грою тренерському штабу треба щось робити. Бо Люксембург - Люксембургом, а наступний матч українці гратимуть на виїзді проти Іспанії, де індивідуальної майстерності Ярмоленка, чи Коноплянки буде замало.

Коментарі ()