Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Іспанія - Україна 1:0. Мінімальна поразка Фоменка

27.03.2015 20:30 1509 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Іспанія - Україна 1:0. Мінімальна поразка Фоменка

Збірна України зазнала мінімальної поразки від Іспанії у виїзному поєдинку, який може стати визначальним у подальшій турнірній боротьбі за другу сходинку і місце в плей-офф. Незважаючи на статус аутсайдера протистояння, команда Михайла Фоменка продемонструвала конкурентний футбол, і заслуговувала, як мінімум, на нічию.

Іспанці з перших хвилин прогнозовано взяли м'яч під свій контроль та перевели гру на половину поля української збірної. Підопічні Фоменка "сиділи" глибоко в обороні, і чекали свого шансу в контратаці.

На 19-й хвилині Україна могла виходити вперед, однак після подачі Ротаня зі штрафного його партнер по Дніпру Артем Федецький з хорошої позиції пробив неточно. Після цього був ще удар Ротаня, але і цього разу "шкіряний" розминувся з воротами.

"Фурія" ж продовжувала у своєму стилі з величезною перевагою у володінні м'ячем шукати шляхи до воріт П'ятова, і на 28-й хвилині їй таки вдалося відкрити рахунок. Хачеріді програв боротьбу Мораті, який після геніального проникаючого пасу Іньєсти, перекинув П'ятова, відправивши м'яч у сітку.

Після цього українській збірній втрачати фактично вже не було чого, а тому вона почала грати більш відкрито, за що могла поплатитися ще до перерви. Спочатку іспанці забили гол, який Чакир не зафіксував через оффсайд Хуанфрана. А вже за кілька хвилин Рамос, якого загубили захисники, пробив головою у хрестовину.

Другий тайм українці розпочали активніше, аніж першу половину, і вже на 51-й хвилині після стандарту Ротаня від пропущеного м'яча іспанців врятував Касільяс. Підопічні Фоменка включили активний пресинг, і оборона "Фурії" почала не просто нервувати, а ледь не "привезла" гол у свої ворота.

Голкіпер іспанської збірної невдало виніс м'яч, який мов на блюдечку опинився перед Ротанем. Однак, Руслан скористатися таким подарунком не зміг - Касільяс парирував. Ще один вбивчий момент у Ротаня виник за 10-ть хвилин, але і цього разу пробити капітана збірної Іспанії з близької відстані у нього не вийшло.

Іспанці догравали поєдинок з оглядкою на власні ворота, в України вже не залишалося сили на активний пресинг і відбір м'яча. Вихід на заміну Гармаша особливої активності в атаці не додав, а Будківський, який замінив травмованого Кравця, не мав достатньо часу, щоб чимось запам'ятатися попереду.

У підсумку, Україна показала непоганий футбол проти чинного чемпіона Європи, проте реалізації, про яку так багато говорилося напередодні, не вистачило. Завдання з виходу на французький ЧЄ-2016 значно ускладнилося, однак шанси поборотися за путівку до Франції у команди Михайла Фоменка все ж залишаються.

Коментарі ()