Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Люксембург 3:0. Плюс три у скарбничку збірної

14.06.2015 23:18 1126 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Люксембург 3:0. Плюс три у скарбничку збірної

Напередодні цього матчу українці в товариському поєдинку перемогли команду Грузії 2: 1. Після тієї зустрічі тренер українців Олександр Заваров поставив завдання на матч з Люксембургом. Тренер підкреслив, що команда повинна діяти активно, наносити якомога більше ударів. Якщо все ці компоненти об'єднати, то на збірну буде чекати успіх. Виконувати установку на матч підопічні Фоменка почали вже з перших хвилин. Збірна почала гру активно, відразу ж прибравши ініціативу до своїх ніг.

Першого моменту довго чекати не довелося: на сьомій хвилині Степаненко відгукнувся на подачу з кутового, але пробив головою над поперечкою. Втім, вже через три хвилини cуперник дуже небезпечно огризнувся. Після грубої помилки у центрі поля нападник Люксембурга да Мота опинився 1 на 1 з П'ятовим і переграв того, на щастя для нашої команди, м'яч влучив у стійку воріт. Такий холодний душ змусив нашу команду грати ще активніше. На 15-й хвилині класно з-за меж карного пробивав Шевчук - м'яч пройшов поруч зі стійкою. Через три хвилини знову загрожував воротам гостей Степаненко - також невлучно. А ще через хвилину відкривати рахунок повинен був Коноплянка, який після точного пасу від Ярмоленка з вбивчої позиції примудрився поцілити на трибуни..

Згодом по моменту мали Кравець та знову Степаненко. З ударом першого Жубер впорався без проблем, а от постріл Тараса змусив уболівальників Люксембурга понервувати. Жубер лише ногами парирував удар на кутовий після дального удару хавбека Шахтаря. Більше моментів у першому таймі команда Фоменка не створила. Це стосується і гостей, які крім удару в стійку на початку зустрічі нічим в атаці не запам'яталися.

Другий тайм також розпочався з атак української збірної. У підсумку штурм воріт призвів до першого забитого м'яча. Морозюк, який змінював на правому фланзі дискваліфікованого Федецького, відзначився гольовою передачею. Микола вирізав чудовий пас зі свого флангу точно на Кравця, Артем у свою чергу на позначці 11 метрів намагався зупинити м'яч, втім, на щастя для нього, відбувся рикошет від грудей точно в кут воріт суперника.

Для того, щоб розвинути успіх, команді Фоменка знадобилося менше 10 хвилин. Команда почала грати трохи розкутіше, що призвело до другого голу: Гармаш, який у перерві змінив Ротаня, розпочав атаку, сам же її і завершив, переправивши головою м'яч у дальній кут воріт після скидки від Шевчука. Після цього голу команди відразу обмінялися гострими моментами. Вже через дві хвилини воротам П'ятова знову загрожував да Мота. Цього разу врятував команду вже сам голкіпер Шахтаря, який у стрибку парирував м'яч на кутовий.

Україна з відповіддю не забарилася. Два поспіль моменти не використав Ярмоленко. Спочатку Андрій після прострілу від Коноплянки не зумів з метрів п'яти переправити шкіряного вже у порожні ворота, а ще через хвилину під час виходу 1 на 1 не зміг перекинути голкіпера. Люксесбург після такого навалу зовсім розчинився у нападі. Команда фактично всім складом сіла в глуху оборону, але це не допомогло команді втримати 0:2. Останнє слово було за Коноплянкою, який своїм ударом у ближній кут встановив остаточний рахунок. Україна в результаті довела справу до логічного завершення, не давши супернику створити бодай щось біля воріт П'ятова - 3:0, впевнена перемога української збірної і чергові три бали у скарбничку.

Коментарі ()