Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Іспанія - Словаччина 2:0. "Червона Фурія" відвоювала першу сходинку

05.09.2015 21:10 367 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Іспанія - Словаччина 2:0. "Червона Фурія" відвоювала першу сходинку

Проваливши чемпіонат світу в Бразилії, збірна Іспанії побувала знову в нокауті в першому поєдинку зі словаками в Братиславі. Підопічні Дель Боске програли 1:2. Про настрій взяти реванш за ту поразку говорити було зайве. Крім того, грати на перемогу іспанців змушувало і турнірне становище. Іспанці підійшли до матчу бойовим складом, без втрат, чого не скажеш про Словаччину. Пропускав матч один з лідерів захисту словацької збірної Ян Дюріца. Не зміг через травму допомогти своїй команді новачок Мілана Юрай Куцка, по невідомій причині на лаві запасних залишився герой матчу в Братиславі Владімір Вайс.

Іспанці вже зі старту хвилин дали зрозуміти супернику - хто тут господар. Втім, перший момент мали саме гравці збірної Словаччини: все почалося з помилки Рамоса, який зробив "подарунок" для Мака, той викотився фактично 1 на 1 на ворота Касільяаса, але пробив повз. Тут вже спрацювала стара приказка "не забиваєш ти..." і Альба її в черговий раз довів, коли після виваженої передачі від Іньєсти, перегравши на другому поверсі опонента, пробив головою точно у дальній кут воріт Козачика. Вже на 5-тій хвилину іспанці повели у рахунку.

Після голу Словаччина наглухо змушена була закритися в обороні, адже суперник на крилах успіху захотів успіх подвоїти. Підопічні Дель Боске у стилі Барселони розігрували швидкі атаки у короткий пас, та повністю володіли ініціативою. Таких, щоб супер-моментів до 30-ї хвилини не було. Словаки надійно закрилися в обороні, та виборювали м'яч вже у завершальних стадіях атак суперника, втім, і не могли нормально контратакувати. На 29-й хвилині другий гол міг забити Альба, знову головою, але цього разу вже після передачі Фабрегаса пробив вище воріт. Активними були Дієго Коста, Давід Сілва та Педро. Останній за 30 хвилин ігрового часу зробив декілька гострих прострілів, але партнерів вони не знайшли.

Як би не захищалися гості, помилки все одно були. Одну з них на 30-й хвилині допустили підопічні Козака у центрі поля. У підсумку Дієго Коста викотився 1 на 1 з голкіпером, а тому нічого не залишалося крім фолу. Арбітр Козачика "помилував", давши лише жовту картку і призначив 11- метровий, який без проблем реалізував Іньєста.

Шанс скоротити відставання ще у першому таймі за 4 хвилини до свистка на перерву мав лідер словацької дружини Марек Гамшик. Півзахисника Наполі вивели на ударну позицію, відбувся удар з-за меж карного, втім, Касільяс все контролював та м'яч приборкав. У перерві Козак замість Мака випустив Дюріша, і той зі старту почав створювати загрозу біля воріт Іспанії. На 47-й хвилині нападник Вікторії Пльзень після діагоналі партнера з правого флангу пробив повз ворота, а через 4 хвилини не реалізував вихід 1 на 1. На цьому Словаччина десь і загубилася. Іспанія знову перехопила ініціативу. Тотальний контроль м'яча показував 80 на 20 на користь господарів поля.

Десь навіть здавалося, що Іспанія почала грати вальяжно, у прямому сенсі "тринькала" момент за моментом. На 56-й хвилині удар Сілви заблокував Губачан, від захисника Динамо Москва м'яч потрапив до Фабрегаса, який ледь не увігнав "шкіряного" під поперечку воріт Козачика - голкіпер Словаччини лише в останній момент згрупувався та перевів м'яч на кутовий. Міг ножицями забивати Дієго Коста, але його удар намагався з метрів 5-ти переправити Сілва - на трибуни. І таких моментів було достатньо, могли гості "летіти" і 0:4, 0:5. Тут більше не хотіли іспанці, які розуміли, що з такою грою супернику мало що світить.

У підсумку Іспанія довела справу до впевненої і спокійної перемоги 2:0. Словаччина так і не змогла показати зуби, та зазнала своєї першої поразки у відборі до Євро-2016. Тепер на підопічних Козака чекає домашная зустріч з Україною, де, швишде за все, і буде фактично вирішуватися доля другої сходинки групи.

Коментарі ()