Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Іспанія 0:1. Франція почекає

12.10.2015 23:55 1452 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Іспанія 0:1. Франція почекає

Збірна України свої амбіції поїхати на ЧЄ-2016 до Франції буде доводити у раунді плей-офф. У поєдинку проти Іспанії, який команді Михайла Фоменка потрібно було вигравати, щоб пройти напряму як найкраща третя збірна, українська команда показала досить непоганий футбол, проте без забитих м'ячів.

Для іспанців ця гра турнірного значення не мала, тому тренерський штаб, враховуючи серйозні кадрові проблеми, дав можливість себе проявити найближчому резерву. І вже на четвертій хвилині українці скористалися незіграністю суперників, однак Ротань з класної позиції після прострілу Кравця не влучив.

Українці розпочали дуже потужно, постійно граючи вперед, намагаючись високо зустрічати суперника через пресинг. Проте, іспанцям вдавалося стримувати атаки нашої збірної, а моментами і самим гостро вистрілювати.

На 15-й в України було два моменти для взяття воріт, однак команді Фоменка тут не вистачило ні удачі, ні реалізації. Вихід сам на сам Кравця і потужний удар Ротаня парирував Де Хеа, який сьогодні зробив дуже багато роботи для того, щоб ворота іспанської збірної залишилися сухими.

А от у іспанців з реалізацією все трохи краще, і на 21-й хвилині гри вони рахунок відкрили. В штрафному помилку захисників використав Гаспар, який на випередження зіграв після подачі з флангу, і пробив головою П'ятова.

Буквально за хвилину здавалося, що шанси України в цій грі остаточно будуть знищені, однак Фабрегасу не вдалося переграти українського воротаря з одинадцяти метрів.

Після пропущеного м'яча українці почали грати трохи з думками про свої ворота, і це дозволило іспанцям заволодіти м'ячем в центрі поля. При цьому, суперник давав нашій команді розбігтися флангами, і здавалося, що для команди Фоменка ще не все втрачено.

В другій половині матчу малюнок гри особливо не змінився. Українці бігли вперед, Коноплянка, Ярмоленко, Кравець, Гармаш та Ротань постійно намагалися загострювати, однак м'яч відмовлявся йти у ворота іспанської збірної. При цьому, самі іспанці вдруге змогли забити на 56-й хвилині, однак суддя скасував взяття воріт через фол в атаці.

Синьо-жовті до самого завершення гри шукали свого щастя попереду, проте, ні вихід Селезньова, ні підсилення півзахисту дебютантом Зінченком не принесло хоча б одного забитого м'яча, який би реально відображав картину гри, яку продемонстрували команди, проте не мав би ніякого впливу на турнірне становище в таблиці третіх команд.

У підсумку, Україна програла, і найкраще третє місце отримала збірна Угорщини. Михайлу Фоменку ж і його підопічним тепер доведеться готуватися до плей-офф, який історично нашій команді не дається.

При цьому, першу гру пропустять Кучер і Степаненко, які отримали жовті картки в грі з Іспанією. Тому, завдання по виходу на ЧЄ залишається актуальним, а як з ним впорається команда - відкритим питанням.

Коментарі ()